Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽESTOKE KRITIKE

Turski novinari nahvalili vatrene i napali svog izbornika: Hrvatska je poput Real Madrida

Vatreni su u drugoj kvalifikacijskoj utakmici za EURO 2024 slavili 2:0 protiv  Turske
Slavko Midzor/PIXSELL
29.03.2023.
u 18:41

Izabranici Zlatka Dalića slavili su na teškom gostovanju u Turskoj i nastavili u pravom smjeru prema Euru u Njemačkoj

Turci još uvijek ne mogu prežaliti poraz od Hrvatske na svom stadionu u Bursi (0:2). Cijeli dan traju rasprave o tome gdje se pogriiješilo u taktici i postavljanju igre, a uglavnom je na meti kritika izbornik Stefan Kuntz. Neki od novinara smatraju kako njemački trener nije zaslužio biti izbornik i nadodaju da su bolje rezultate imali za vrijeme Fatiha Terima i Senola Gunesa. 

- Pogreške turskih igrača, a ne učinak trenera, odredile su konačni rezultat. Ernesto Valverde, bivši trener Barcelone i sadašnji trener Athletic Bilbaa, dao je opis Real Madrida prije otprilike dva mjeseca: 'Onog trenutka kada pomislite da ste najbliže pobjedi protiv njih, oni su najbliže pobjedi protiv vas.' Ako bi Real usporedili s nekom reprezentacijom, mislim da bi jedna od momčadi koja najviše sliči Madriđanima bila baš Hrvatska. Dobro smo proučili taktiku prije utakmice. Znali smo da ne smijemo igrati onako kako odgovara Hrvatima, usporeno i bez ritma. Iskreno, bio sam sretan kad sam vidio udarnu postavu Zlatka Dalića - najzanimljiviju analizu dao je Engin Kehale iz Hurriyeta. 

- Osim stopera, koji nisu navikli zajedno igrati na ovoj razini, promijenili su i oba beka u odnosu na utakmicu s Walesom. Činilo nam se da je zadnji red najranjivije mjesto Hrvata. Odmah smo pritisnuli, dobro zatvorili sredinu i hitro ubadali preko krila. Natjerali smo ih na pogreške. Imali smo dosta šansi, pa i jako izglednih na početku utakmice. Livaković je sve obranio i spasio Hrvate. Postigli smo i gol, ali bilo je zaleđe. U tom trenutku počeli smo vjerovati da ćemo pobijediti - napisao je Kehale. 

Vatreni su sada u dobroj poziciji, imaju četiri boda iz dvije utakmice i dijele prvo mjesto s reprezentacijom Walesa. Sada se u miru mogu okrenuti lipnju i završnom turniru Lige nacija gdje je prvi protivnik domaćin Nizozemska. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije