Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEKADAŠNJI SUIGRAČI

Kako je Luka Modrić ostvario privatnu pobjedu nad Marijem Mandžukićem

Zagreb: Trening hrvatske nogometne reprezentacije
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
1/5
02.05.2022.
u 14:02

Mariju za utjehu ostaje teško dostižan rekord za bilo kojega hrvatskog nogometaša. Slavni je Brođanin u ligama tzv. Petice osvojio čak šest naslova prvaka: dva s Bayernom i četiri s Juventusom.

Luka Modrić uspio je ove subote ostvariti i jednu malu privatnu pobjedu nad svojim nekadašnjim suigračem iz reprezentacije Marijem Mandžukićem. Naime, Luka je sada s 18 trofeja u madridskom klubu najtrofejniji hrvatski nogometaš u ligama Petice, Mandžo je ostao na 17, a Ivan Rakitić na 14 trofeja sa Sevillom i Barcelonom.

Mariju za utjehu ostaje teško dostižan rekord za bilo kojega hrvatskog nogometaša. Slavni je Brođanin u ligama tzv. Petice osvojio čak šest naslova prvaka: dva s Bayernom i četiri s Juventusom. Za usporedbu, Ivan Rakitić ima četiri naslova prvaka s Barcelonom, kao i Zvonimir Boban s Milanom. Rekordom se može pohvaliti i još jedan naš reprezentativac: Ivan Perišić jedini je hrvatski nogometaš koji je naslove prvaka osvajao s tri kluba liga Petice: dortmundskom Borussijom (2012.), Bayernom (2020.) i Interom (2021.), te je jedini naš igrač koji je u ligama Petice trofeje osvajao s čak četiri kluba, budući da je s Wolfsburgom osvojio Njemački kup 2015. godine.

Luka Modrić za Real je ove sezone igrao 40 puta u svim natjecanjima, postigao je tri pogotka i četiri puta asistirao suigračima za gol. Do kraja španjolskog prvenstva Real čekaju još ogledi s Atleticom, Levanteom, Cadizom i Betisom te najmanje još jedna utakmica u Ligi prvaka, spomenuti polufinale s Manchester Cityjem.

Na kraju, malo o Ancelottiju i Luki. Izbaci li Real Engleze, Talijan će postati prvi trener u povijesti koji je čak pet puta nastupao u finalima Lige prvaka (zasad ima tri finala s Milanom i jedan s Realom), a Luka će se priključiti Van der Saru, Seedorfu i Evri sa po pet finala. Rekorderi su zasad Cristiano Ronaldo i Paolo Maldini sa čak šest nastupa u finalima tog prestižnog natjecanja.

>> Pogledajte i video

Komentara 1

Avatar decani
decani
14:54 02.05.2022.

Sta ima veci nos od Manzde? Ili je zatajio vise poreza???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije