Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MUKE ZA ČAČIĆA

Kako će Hrvatska izgledati bez Modrića, Rakitića, Lovrena i Pjace?

Ante Čačić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/11
05.10.2016.
u 13:13

Nemamo pravo na alibi, želimo dvije pobjede! Uostalom, i na Euru smo pokazali da nemamo samo 11 igrača. I to me veseli, to me čini optimističnim uoči ovih gostovanja, iako znam da će biti užasno teško – kaže Čačić

Kao da je netko urekao našu reprezentaciju uoči važnih kvalifikacijskih okršaja za odlazak na SP u Rusiji protiv Kosova (četvrtak) i Finske (nedjelja). U utorak popodne, naime, zbog ozljede lisne kosti, otpao je i Marko Pjaca! Razlog je napuknuće lisne kosti, a pomalo neobjašnjivo je da liječnička služba u Juventusu nije otkrila tu njegovu ozljedu.

Ranije su, podsjetimo, također zbog ozljeda, otkazali Modrić, Rakitić i Lovren, a na bolove se još žali i Ćorluka, no novi će kapetan ipak “stisnuti zube” i predvoditi momčad u Skadru i Tampereu. A od preostalih igrača, pola ih nema adekvatnu minutažu u klubu!

Čačić: Ne tražimo alibi

Stoga izbornik Ante Čačić nikad još u ovih 12 i pol mjeseci, koliko drži kormilo hrvatskoga nogometnog broda, nije bio u težoj situaciji. Jer, unatoč svim objektivnim i golemim hendikepima, cilj ostaje isti – s ova se dva gostovanja Hrvatska mora vratiti sa svih šest bodova!

Nakon startnog domaćeg kiksa s Turcima (1:1), još bi neko prosipanje bodova moglo biti kobno (podsjetimo, samo prvak naše, i te kako teške skupine, ide izravno u Rusiju!), od tog imperativa ne bježi ni Čačić:

- Nemamo pravo na alibi, želimo dvije pobjede! Uostalom, i na Euru smo pokazali da nemamo samo 11 igrača. I to me veseli, to me čini optimističnim uoči ovih gostovanja, iako znam da će biti užasno teško – kaže Čačić.

Tko će, dakle, zamijeniti Modrića i Rakitića u veznom redu? Čačić će dvoumice riješiti na dan utakmice, no dojma smo da neće previše “filozofirati”, niti će se upustiti u nekakve pustolovine. Stoga je za očekivati da će dva zadnja vezna igrača biti Badelj i Kovačić, a ispred njih će u veznom redu, iza Mandžukića, ordinirati Rog.

Na lijevom će ofenzivnom boku biti Perišić, a na desnom bi, umjesto Pjace, mogao zaigrati Brozović (na Euru je igrao na toj poziciji), iako nije isključena ni inačica s Kramarićem...

- Moja razmišljanja idu otprilike u tom smjeru. Ne, neće biti nekakvih iznenađenja, nije vrijeme za eksperimente – jasan je izbornik.

U zadnjem bi obrambenom redu, ispred Subašića, trebali biti Vrsaljko, Ćorluka, Vida i Strinić. Od svih spomenutih igrača, eto, u svojim klubovima standardno ne igraju Vrsaljko, Strinić, Kovačić, Rog, Brozović i Mandžukić! I ta spoznaja donosi zabrinutost, jer znano je da bez adekvatne minutaže nema ni željene forme. Međutim, Hrvatska je i ovako oslabljena kudikamo kvalitetnija i od Kosova i od Finske, Hrvatska je opipljivi favorit...

Kosovari najavljuju pakao na svom “pričuvnom” domaćinstvu u bratskoj im u Albaniji, svih je 16.000 ulaznica rasprodano i ozračje će svakako biti vruće. No, navijači još nikad nisu zabili gol, pa tako neće ni u Skadru! A naši su nogometaši dovoljno iskusni i navikli su u svojim klubovima igrati pred punim tribinama, uz bučno navijanje.

Svakako treba istaknuti da je izbornik Kosova Albert Bunjaki, u odnosu na dvoboj s Finskom (1:1), pozvao čak šestoricu novih nogometaša! Kosovo ima dobre pojedince, ali – nema momčad! Još se traže, trebat će im barem godina-dvije da se adekvatno uigraju i pronađu “kostur” momčadi.

Valjda neće kao Kovač

Pred Hrvatskom su, eto, dva teška ispita i samo puni plijen jamči mir uoči posljednjeg ovojesenskog okršaja s Islandom, pred praznim maksimirskim tribinama (studeni). Lani je bivši izbornik Niko Kovač u prilično ugodnom ozračju odveo reprezentaciju na također spojena gostovanja u Azerbajdžan i Norvešku, bahato se najavljivalo svih šest bodova, nije se htjelo ni čuti za ulov od četiri boda.

A vratili smo se doma s jednim mršavim bodom (i užasnom igrom!), Kovač je morao otići, iako se tjedan dana ranije činilo da ga ništa ne može smijeniti. Čačić je sad otprilike u istom položaju kao i Kovač prije onih gostovanja.

Nadajmo se da će epilog nakon Skadra i Tamperea biti kudikamo drukčiji i ljepši nego što je bio nakon Bakua i Osla. I da nećemo morati “pod hitno” tražiti – novog izbornika...

>>Tko je kosovsko čudo iz Barce koje prijeti Hrvatskoj: Pobjegao s 2 godine od rata, kažu da je novi Iniesta!

Komentara 4

Avatar Inati_se_slavonijo
Inati_se_slavonijo
16:09 05.10.2016.

Lovren ne bi igrao i da je zdrav,Pjaca još nije zacementirao poziciju prvotimca,bez Modrića smo igrali već više puta ali se sad postavlja pitanje kako ćemo bez Modrića i Rakitića jer mislim da bez njih obadvojice još nikad nismo bili u nekoj bitnijoj utakmici. Ali svejedno i bez njih ćemo izaći na kraj sa Kosovom i Finskom dva puta po 0:3 prognoziram.

BU
Bubalamala
17:37 05.10.2016.

Neki od njih ionako nebi igrali, sada ulazi Kovacic i Kramaric i sve ok!

DH
dalibor.hren
17:34 05.10.2016.

Izostanak Lovrena je pojačanje!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije