Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 42
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOMBINACIJE MEĐU PLAVIMA

Kako će Dinamo izgledati nakon odlaska Oršića? Čačić ima rješenja, a možda se i jedan igrač vrati

ARHIVA: Mislav Oršić postao je novi član engleskog Southamptona
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/5
09.01.2023.
u 07:00

Dolazak Josipa Brekala nije nemoguć, ali teško će se bivši igrač Dinama vratiti u Maksimir. Sadašnje opcije su Špikić, Bočkaj, Menalo i Rukavina

Mislav Oršić sad je, nažalost za navijače Dinama, postao lijepa prošlost plavih, sjajan 30-godišnji igrač nastojat će tresti mreže engleskih prvoligaša i pokušati spasiti Southampton od ispadanja iz elitnog razreda engleskog nogometa. No, to otvara pitanje tko će ga u maksimirskom klubu zamijeniti.

Možda brat nagovori Brekala

Nagađalo se da bi plavi mogli vratiti svog nekadašnjeg igrača Josipa Brekala. Tom 24-godišnjem igraču na ljeto istječe ugovor i već sad može dogovarati transfer, svoj odlazak iz Wolfsburga u kojem se nije naigrao. Bilo bi to vrhunsko rješenje za Dinamo, ne bi bilo loše ni za Brekala, koji bi se preko Dinama mogao vratiti u reprezentaciju, a dovoljno je mlad da igrajući s plavima u Europi, ponovno zaintrigira europske klube. No, problem je u tome što ima ponude iz Italije i Španjolske, iz Monze i Getafea. Istina, nisu to klubovi iz vrha, ali igraju u jakim ligama. I ono što je sigurno, mogu Brekalu ponuditi znatno veću plaću od Dinama. Dakle, nije nemoguće da Brekalo dođe, ali je objektivno teško ostvarivo. No, možda ga mlađi brat koji igra u Dinamu nagovori...

No, i bez Brekala trener Dinama Ante Čačić ima u svojem kadru kvalitetna rješenja. Prije svega tu mislimo na Darija Špikića koji je jako dobro igrao ove sezone, ali na desnom krilu. No, nemojmo zaboraviti da i on, kao što je to bio slučaj i s Oršićem, više voli igrati lijevo, da bi onda ulazio u sredinu, kako bi desnom nogom mogao s te strane više pucati. No, nije imao sreće, dok je bio u Gorici, na lijevom je krilu odlično igrao Kristijan Lovrić, a u Dinamu Mislav Oršić. Sad bi mogao dobiti pravu priliku i na svojoj omiljenoj poziciji.

Kao što Špikić voli igrati lijevo, isti je slučaj i s Lukom Menalom, taj vrijedni samozatajni dečko nije previše igrao, ali kad god bi dobio minute, uvijek je nešto napravio i sigurno je i on kvalitetno rješenje. Uz njih dvojicu, još dva igrača mogu igrati na toj poziciji lijevog krila. Mladi Gabrijel Rukavina je na pripremama s prvom momčadi, riječ je o vrlo perspektivnom mladom igraču koji se dokazao u juniorima Dinama te u mladoj reprezentaciji i to upravo na poziciji lijevog krila. Dinamo ima i Petra Bočkaja. Doveden je iz Osijeka kao lijevi bek, ali njega Čačić ne vidi na toj poziciji, već je prednost dobio Robert Ljubičić. Čačić drži da je on krilo, a ne bek, iako je u posljednje vrijeme znatno popravio svoju defenzivnu igru. Bočkaj je ljevak i drukčija je opcija od ostale trojice, on bi s te strane mogao jako dobro koristiti svoje odlične ubačaje.

No, ako se Špikić preseli na Oršićevu poziciju, dojam je da bi onda Bočkaj bio rješenje za desno krilo, pa bi on tom svojom ljevicom mogao ulaziti u sredinu, a znamo da ima i odličan udarac.

Samo jedna utakmica

Prvenstvo nije daleko, 21. siječnja i sraz s Goricom doći će brzo. Plavi su na pripremama u Rovinju i tamo će Čačić kroz treninge moći vidjeti tko mu najbolje odgovara na kojoj poziciji. Doduše, baš i nema utakmica na kojima može vidjeti kako će to funkcionirati, osim jučerašnje utakmice koju su plavi međusobno odigrali, imat će jedinu pripremnu utakmicu 12. siječnja protiv Celja te se dan poslije vratiti u Zagreb.

Čačić sigurno ima dobra rješenja u svom kadru i ne sumnjamo da će to sve dobro funkcionirati, da će ti dečki dobro zamijeniti odličnog Oršića. Ono što će biti teže je nadoknaditi Oršićeve brojke. Oršić je bio najbolji strijelac Dinama, u ove četiri i pol godine postigao je 91 pogodak, upisao i 45 asistencija. Bilo bi sjajno za plave kad bi bezbolno preživjeli Oršićev odlazak, a u dečke koje Čačić ima može se vjerovati.

Komentara 4

BE
Berri
07:50 09.01.2023.

Dok je na golu Dominik Livaković za prvo mjesto u HNL-u ne bi trebalo biti problema. Livaković mora više uvježbavati hitri izlazak s crte na 5 do 7 metara jer je na crti jedan od najboljih vratara na svijetu i najzaslužniji što smo u Kataru osvojili broncu. Bez Oršića se može, jer će netko drugi iskoristiti šansu. dolaze novi i mlađi, bitno je da Drmić zabije 10 golova u polusezoni i onda je dinamo sigurno prvak.

KA
kažemja
09:35 09.01.2023.

Što se tiče HNL , Dinamo ionako nema prave konkurencije,tako da odlazak Oršića neće biti problem.Druga je stvar Europa .No nadam se da će se do ljeta već iskristalizirati to lijevo krilo i da Dinamo ponovo igra Europske utakmice po skupinama.Uostalom tko bi drugi igrao osim Dinama?

VK
vječni krojf
09:20 09.01.2023.

Nema bojazni za Dinamo nakon odlaska Oršića odlazili su mnogi prije njega i isto se jadikovkama,ali Dinamo je uvijek bio uspješan.Kada je odlazio Olmo mnogi su vidjeli potop Dinama, a pogotovu autor članka, ali nije mu bilo ugodno kada je Dinamo ipak igrao u Europi i bez njega Dinamo ide dalje po svojem stvarati nove igrače.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije