Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PLAVI DEVET

Kad zapne, zovi Brunu! Petković ima magični dodir kad je najpotrebnije, ali pravi zadatak tek dolazi

Split: Hajduk i Dinamo susreli se u 28. kolu  SuperSport HNL-a
Foto: Sime Zelic/PIXSELL
1/5
31.03.2024.
u 08:00

Igrač je to za velike utakmice. Kad treba spakirati Brazilu, on će spakirati. Kad treba riješiti Hajduk... Nastaviti rečenicu nije odveć teško

Statistika će reći drugačije. Statistika je puno puta rekla drugačije, ali život i sve ono što sa životom u paketu ide, nije je poslušalo. Uostalom, nogomet je jednostavna igra. Nikakva te statistika, da je i ne znam kakva, neće spasiti, ako ti protivnik zabije jedan gol iz jednog udarca i ti izgubiš utakmicu. Tako je bilo i ove subote na Poljudu. Hajduk je napadao, na silu bi tu loptu nekako iza Nevistićevih leđa htjeli ugurati i Livaja i Krovinović i svih onih pet zamjena koje su ušle i trener Karoglan i svaki mogući navijač u bijeloj majici, ali... Ne ide. Jednostavno neće moći. I nije moglo. I to je tako.

A tko će uostalom, biti pozvan da sve statističke uroke raspara jednim potezom? Da ga zabije, da ga spakira tamo gdje su to htjeli oni drugi, Dinamovi navijači? Jasno, Bruno Petković. Dinamov majstor šesnaesterca, Dinamov tenk u kaznenom prostoru, letjelica koja će se upaliti opet, baš onda kad treba ne bi li Dinamo poletio prema vrhu HNL-a. Doduše, nije još na vrhu i pitanje je hoće li tamo uopće biti, ali zato je ključno ono "prema" vrhu HNL-a.

Petković je za Dinamo zabio toliko važnih golova. Zabio je i pet puta Hajduku, što je poprilično pristojna brojka. Već samo ta konstatacija svrstava ga u red velikana, posebnih pojedinaca koji su obilježavali vječne derbije u Hrvata. Magični dodir, samo jedan, ovoga je puta bio dovoljan za sva tri boda, no tek sada za njega i za Dinamo dolaze prave stvari. Uznositi se nakon ovoga bila bi potencijalno kobna šteta, jednako kao što je kobno otpisati Hajduk nakon subotnjeg poraza. Za neke osam, za neke devet utakmica, toliko je do kraja sezone i to je jedino što vrijedi.

Da se još malo osvrnemo na tu "vražju" statistiku. Hajduk je imao 60 posto loptu u nogama, uputio gotovo dvostruko više udaraca prema golu (14:8), baš dvostruko više puta pucao u okvir suparničkog gola (4:2), po SofaScoreu imao tri velike prilike, naspram Dinamove - nijedne. 

Foto: SofaScore

Statistika: SofaScore za Večernji list

Tako je. Precizni analitičari izračunali su da zagrebački plavi ove Velike subote na Poljudu nisu imali niti jednu tzv. veliku priliku za gol. Pa kako li je onda, za ime Boga, pao taj gol Petkovića? Je li to bila "mala prilika" iz koje je pogodak postignut - tek tako? Oprostit ćete, ovom autoru pojmovi "velike prilike" onda baš i nisu posve jasni...

Ali eto, Petković je zabio i tu, valjda neveliku priliku i Dinamu donio željene bodove te ga pozicionirao na drugom mjestu ljestvice. Plavi sada imaju pet bodova manje od Rijeke, ali i utakmicu manje. A s Rijekom će odigrati utakmicu prve svibanjske nedjelje u 33. kolu na Rujevici. Tada će Petković i društvo imati onaj pravi zadatak, s vrha skinuti aktualnog lidera, ako to uostalom uopće bude moguće. Jer, to kako ovoga proljeća igra Rijeka priča je za posebne pohvale.

Ključne riječi

Komentara 6

Avatar Ričard
Ričard
10:04 01.04.2024.

Klaun godine, da još smi igrati za repku je …….

AN
Antonio1952
14:46 31.03.2024.

Netreba ga nesto posebno hvalit sto je losem Hajduku dao jedan gol. Napadac je i trebao bi davati puno vise golova. Nije problem biti najbolji medju tim podprosjecnim ligaskim konkurentima, koji nemaju mjesta u bilo kojoj ozbiljnoj momcadi u Evropi s kim se moramo usporedjivat.

EJ
ejStef
11:06 31.03.2024.

Dinamo je imao sreće, tj. Hajduk se ispromašivao. Bljesak Petkovića bio je dovoljan, uz dobrog Nevistića i Bernauera kojem se opraštaju kiksevi jer je izbacio loptu s crte... Ono što brine jest kako će Dinamo izgledati kada odu Petković i Baturina. Dovedeni igrači nisu pojačanja, sve skupa ne izgleda dobro. Kaneko i Hoxha nisu za prvu postavu, od svih dovedenih igrača jedino je Pierre Gabriel solidan igrač. Osim tih poluigrača koji su dovedeni, propust s Pjacom je nevjerojatan... Za sada je još uvijek Rijeka ima najveće izglede za osvajanje prvenstva, Dinamo nije uspio dobiti dvije jake utakmice za redom. Dinamo igra s Lokomotivom, Osijekom i Rijekom (na Rujevici), dok Rijeka ima gostovanje u Osijeku, te Hajduka i Dinama doma.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije