Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAPETOSTI U TORINU

Juventus će ovisiti o tome koliko će se trpjeti Cristiano Ronaldo i trener Allegri

21.08.2021.
u 10:00

– Ronaldo je sjajan igrač i pametan momak. Dosta smo razgovarali i rekao sam mu da je pred nama jako važna sezona. Drago mi je što ćemo opet surađivat.

Talijansko prvenstvo počinje danas, a zadnjih tjedana najviše se nagađalo o tome koliko nas glamurozna priča u Italiji očekuje ove sezone. Sigurno je da će se financijski balon dodatno ispuhati, budući da je većina momčadi već odavno smanjila svoje izdatke za plaće i pojačanja.

Massimiliano Allegri na klupu Juventusa vratio se nakon dvije sezone stanke. Čelnici kluba, naravno, imaju samo jedan cilj, a to je povratak naslova prvaka koji je lani pripao Interu. Talijanski mediji već su se ranije dosta bavili Allegrijevim odnosom s Cristianom Ronaldom, ponudivši tezu da je ovaj ugledni nogometni stručnjak Juveovu klupu prije dvije godine napustio, među ostalim, i zbog nesuglasica s portugalskom zvijezdom.

– Ronaldo je sjajan igrač i pametan momak. Dosta smo razgovarali i rekao sam mu da je pred nama jako važna sezona. Drago mi je što ćemo opet surađivati – kazao je Allegri i dodao:

– Sad je na njemu puno veća odgovornost jer smo prije tri godine imali puno iskusniju momčad, dok je sada tu puno mladih igrača. Očekujem puno od njega i da preuzme odgovornost. U dobrom je stanju i spreman je.

Jose Mourinho još je jedno veliko trenersko ime i povratnik u Serie A. Koliko će veliki Portugalac uspjeti ostvariti rezultat s ovom momčadi, pravo je pitanje. Sigurno je jedino da će se nogometna javnost zabavljati s ovim osebujnim likom.

Marcelo Brozović i Ivan Perišić s Interom bit će Juventusov najveći suparnik za osvajanje naslova. Tako je uglavnom bilo zadnjih nekoliko godina. Opciju više Simone Inzaghi imat će u vrhu napada jer mu je prije nekoliko dana u momčad iz Rome pristigao Edin Džeko.

Momčad Atalante zadnjih nekoliko godina bilježi najveći rast. Uostalom, prošlu sezonu završili su na trećem mjestu sa 78 bodova, isto kao i Juventus. Mnogi vjeruju da će taj pozitivan trend nastaviti i ove godine, a važnu ulogu sigurno će imati Mario Pašalić. S druge strane, Boško Šutalo opet će svoju priliku tražiti iz drugog plana.

Novi izazov stoji pred Ivanom Jurićem. Hrvatski trener već se potvrdio na visokoj razini na klupi Genoe, odnosno Verone. S Torinom će pokušati pomaknuti granicu. Torino je lani veći dio sezone vodio bitku za ostanak, a sezonu je završio na 17. mjestu s 37 bodova, četiri iznad zone momčadi koje su ostale u zoni ispadanja.

Jurić će ravnati momčadi, čija je tržišna vrijednost 150 milijuna eura, a Andrea Belotti (35 milijuna eura) najvredniji je eksponat. Jurić će imati još jednu zadaću, a to je ponovna afirmacija našeg Marka Pjace koji je stigao na posudbu iz Juventusa.

Pjaca se već dulje vrijeme bori s ozljedama koje su ga spriječile da ostavi puno veći trag u europskom nogometu.

U glavi Ante Rebića vjerojatno je još najsvježija emocija oko reprezentacije. Naš će napadač sigurno pokušati sve ne bi li se igrama u Milanu nametnuo izborniku Zlatku Daliću.

Komentara 6

Avatar Stari_Pjer
Stari_Pjer
11:05 21.08.2021.

koji je to idiotizam nogometnog trenera, koji savjetuje guračima lopte kako šutnuti, ili kome dodati loptu.... nazivati "stručnjak". Što je onda onaj koji, npr, projektira i rukovodi izgradnjom atomske centrale???? Nevjerojatno!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije