Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRENOSE I SVJETSKI MEDIJI

Zbog ovoga će čovjeka milijuni Indijaca pratiti vijesti iz Hrvatske, u priču se uključio i Igor Štimac

Sandesh Jhingan
Foto: Instagram
1/2
20.08.2021.
u 11:08

– HNK Šibenik bit će sada praćen i u Indiji jer je Sandesh jedan od najpopularnijih nogometaša te goleme zemlje – istaknuo je indijski izbornik Igor Štimac.

Možda na prvu ne biste vjerovali, transfer povremenog kapetana indijske reprezentacije, stopera Sandesha Jhingana (28, 188 cm) iz ATK Mohun Bagana u Šibenik transfer je koji je daleko najviše odjeknuo od svih poslova u HNL-u ovog ljeta. S odjekom se nije mogao mjeriti ni onaj Joška Gvardiola iz Dinama u Leipzig.

Naravno, puno na jačini transfer dobiva činjenicom da je Jhingan prvi igrač ove indijske generacije koji će se okušati izvan lige, pa su i veliki svjetski mediji to prenijeli. Ali hajdemo se mi prvo dotaknuti njegovih igračkih kvaliteta. Nije iznenađenje da je zbog transfera kontaktiran bio i Igor Štimac, bivši izbornik Hrvatske i sadašnji izbornik Indije, kod kojega je Jhingan nekoliko puta bio i kapetan.

Ratnik na terenu

– Kontaktirali su sa mnom ljudi iz Šibenika zbog Jhingana i mogu reći da se radi o stupu obrane indijske reprezentacije. Ratnik je na terenu, vođa, ali trebat će mu nekoliko tjedana da dostigne željenu formu s obzirom na to da su klubovi u Indiji tek počeli s pripremama – kaže Štimac.

Nakon puno uspjeha, ali i brojnih ozljeda, Jhingan se od 2017. do 2020. ustalio u Kerala Blastersima i postao legenda tog prvoligaša te su nakon njegova odlaska u Mohun Bagan umirovili njegov broj 21 na dresu. U tom je razdoblju u Kerali bio najbolje plaćeni igrač lige, a dobio je i sportsko priznanje Arjuna, najviše moguće u Indiji. Zadnja sezona u novom klubu bila mu je također sjajna, uspio je s njim doći do finala indijskog doigravanja.

– Svakako može puno pomoći, naravno, sve ovisi o tome koliko će se brzo aklimatizirati. U svakom slučaju, ima karakter, neustrašiv je i iznimno pozitivan za momčad. Tehnički još može puno napredovati i sigurno će mu igranje u HNL-u pomoći – rekao je Štimac.

Iako je riječ o nogometašu koji bi možda i mogao biti razina HNL-a, moramo spomenuti i onaj drugi, nenogometni dio njegova dolaska na Šubićevac. Marketinško-ekonomski potencijal takvog transfera je enorman i bilo bi ga suludo propustiti i ne iskoristiti. Objava o dolasku Sandesha u Šibenik na Instagramu u trenutku pisanja ovog teksta imala je 35 tisuća lajkova, gotovo šest puta više od broja pratitelja koje je Šibenik imao prije objave o njegovu dolasku. Te brojke se na prvu možda čine nevažne, no takav porast otvara velike mogućnosti za privlačenje sponzora, ali i za privlačenje medijske pozornosti općenito, koja otvara vrata sklapanju poslova. Iako smo iz indijskih medija vidjeli da su ponude indijskih medijskih kuća za televizijske prijenose utakmica Prve HNL spremne, još ne postoje nikakve potvrde o tome iz Hrvatske. Bile te ponude dovoljno konkretne ili ne, ne iznenađuje nas činjenica da su o tom transferu pisali i veliki globalni portali kao što su Goal.com, Yahoo, Times, službena web-stranica Olimpijskih igara, Sportskeeda i mnogi drugi. Pa nije ni čudno, druga najmnogoljudnija zemlja svijeta prvi put nakon duljeg vremena iznjedrila je nogometaša za Europu – nogometni kontinent. Kad gledate širu sliku, to je u sportsko-sociološkim okvirima zapravo velika vijest u sportu, i eto, povezana je sa Šibenikom.

Uzima se s rezervom

– HNK Šibenik bit će sada praćen i u Indiji jer je Sandesh jedan od najpopularnijih nogometaša te goleme zemlje – istaknuo je indijski izbornik Igor Štimac.

Indijci već tepaju Šibeniku i Sandeshu, pišu da je doveo “indijskog Ramosa” i da se “sad razmišlja i o Europi” i da će “Jhingan opravdati povjerenje kluba iz Europe”, a nakon nekoliko pokušaja stranaca koji su glasno najavljivani u HNL-u i na kraju razočarali (npr. Miura), mora se to ipak uzeti s rezervom.

Jedno je sigurno, a to je da će Šibenik sada biti pod posebnim povećalom i s jednom novom armijom obožavatelja i pratitelja. Šibenik sad mora pokazati da je ozbiljan klub na svim razinama i pametnim djelovanjem mogao bi dobiti dosta iz te situacije, posebice ako se Jhingan uspije nametnuti kao prvi izbor. Jako nas zanima kako će na tu iznenadnu i naglu injekciju zanimanja reagirati Šibenik kao klub, na terenu, ali i izvan njega. Što se tiče Jhingana, na njegovu evaluaciju morat ćemo pričekati, jer kako je rekao Štimac, trebat će mu nekoliko tjedana pripremanja za sezonu i tek će tada moći konkurirati.

>> Hrvatski nogomet pod povećalom: Razgovarali smo s Josipom Šimunićem, Nenadom Črnkom i Ilijom Lončarevićem

Ključne riječi

Komentara 33

Avatar BlackCalder
BlackCalder
11:54 20.08.2021.

Vidi Sandokan! Huu huu 🙋‍♀️

RO
romobil
11:47 20.08.2021.

Takvih pun Kozari bok

Avatar Asterix
Asterix
12:08 20.08.2021.

Na 1. slici Sandokan, na 2. seljo. Bitno je pogoditi frizuru.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije