Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prije 20 godina

Jurić: Kad smo zagalamili u tunelu, igrači Partizana su nas se prestrašili

Dinamo - Partizan
Foto: Screenshot
1/4
30.07.2017.
u 08:38

Dinamo je i sad dobar iako nije osvojio naslov prvaka, da ponovno izvuče Partizan imali bismo novi šou - kaže legendarni Goca

Uvijek se lijepo prisjećati lijepih stvari, to u čovjeku budi optimizam, daje i nadu da opet može biti lijepo koliko god da danas nisu sretna vremena. Goran Jurić rado će se vratiti 20 godina unazad, na dan kad je Dinamo s 5:0 slavio protiv Partizana u onoj legendarnoj utakmici.

Jednako tako legendarnog Jurića zatekli smo u njegovu Mostaru.

– Uh, kako je ovdje vruće, znate kad se zapuni kotlina sparinom. Palo je i nešto kišice i sad malo razblažilo, ali ovdje je kao u kotlu – rekao nam je Jurić.

No, bar u takvim uvjetima ne mora raditi, tamo je na odmoru.

– Zasad odmaram, valjda će biti nekog posla kad se vratim u Zagreb, možda i nešto u Dinamu, postoje neke kombinacije, ali ostavimo to zasad dok se nešto konkretno ne dogodi.

Nogomet je moj život

I dalje ne može bez nogometa.

– A što bih drugo radio, nogomet je moj život i sve što je vezano uz nogomet zanima me. Pa tako i trenerski posao. Bio je pomoćni trener u Lokomotivi.

– Dvije-tri godine, vidio sam kakav je trenerski posao. Nažalost, onda se glavni trener Tomislav Ivković i ja više nismo gledali kako bi trebalo pa sam otišao. Ali, zaželio sam se posla u nogometu.

Puno veseliji glas čuli smo kad smo spomenuli Partizan i maksimirskih 5:0.

– Dragi moj, to se ne zaboravlja, neke stvari ti se ugnijezde u glavi i to onda nikad ne možeš zaboraviti. I tko god je u nogometu, pa i vi novinari koji ste nas i tada pratili, dožive i male i velike utakmice, ali ovo je bilo nešto doista posebno.

Odigrali ste puno velikih utakmica, je li ova s Partizanom pri vrhu?

– Mogu vam reći da mi je to najdraža utakmica bez obzira na to kakve sam sve utakmice igrao u karijeri. Ta utakmica u Maksimiru kruna je, pečat moje karijere i na prvom mi je mjestu.

No, prije tog velikog uzvrata, igralo se u Beogradu.

– Uh, bilo je nervoze, znate kako je, toliko smo željeli ući u Ligu prvaka, a onda još izvučemo Partizan, prvi je to bio susret s nekim srpskim klubom nakon rata. Osjećala se nervoza u klubu, momčadi, pa i u cijelom Zagrebu prije tih utakmica. I meni je bilo čudno, došao sam tada prvi put nakon šest godina u Beograd. I znate što, moj je dojam da smo mi odigrali bolju utakmicu u Beogradu nego u Zagrebu, igrački gledano. Bili smo bolji, imali smo par velikih prilika, Marko Viduka pogodio je prečku, a onda smo primili gol. No, zato je u Zagrebu sve sjelo na mjesto, sve što smo zamislili išlo nam je, sve je prolazilo, nadogradilo se na sjajnu atmosferu u kojoj je, moj je dojam, bila cijela država, ne samo oni nagurani na maksimirske tribine.

Tadašnji trener Dinama Marijan Vlak nedavno nam je pričao kako ste viknuli “ajmoo” u tunelu, svi igrači su to prihvatili...

– Haha, kad smo “grunuli” u tunelu, igračima Partizana nije bilo svejedno, mislim da su se preplašili svega, a nama je to olakšalo igru. Kad su tako važne utakmice, velike utakmice, onda te suparnik samelje ili ti samelješ njega. Samo, da smo igrali i protiv puno jače momčadi negoli je bio Partizan, ni takvi ne bi imali šanse. Nije dovoljno reći da smo imali kvalitetnu momčad, imali smo stvarno kvalitetnu momčad. I bili smo “strašno gladni”, silno smo željeli tu Ligu prvaka, a onda još kad je s druge strane Partizan...
Poslije je bilo slavlja po gradu.

– I mi smo slavili, bili smo na večeri s predsjednikom Franjom Tuđmanom na Okrugljaku, a onda nastavili sa slavljem, nikad dužim slavljem – prisjeća se Goca Jurić.

Partizan danas nije loš

Kako bi bilo da se sad opet sretnu Dinamo i Partizan?

– Dinamo je i sad dobar, pustimo to što je ostao bez naslova prvaka. Gledao sam prvo poluvrijeme Partizana s Grcima i nisu bili loši, nije to bezvezna momčad. Ali, ono što je sigurno, bio bi to ponovno pravi šou. Možda više ne kao 1997., ali bila bi to prava ludnica.
U kadru Partizana je Saša Ilić, koji je igrao i te 1997. godine.

– Znam, svaka mu čast što s toliko godina još može igrati.

Možda da se i vi “skinete”, nedostaje Dinamu pravi vođa na terenu.

– Hahaha, malo je kasno za to – uz smiješak je zaključio Goran Jurić.

CROATIA - PARTIZAN 5:0

ZAGREB - Stadion u Maksimiru. Gledatelja 40.000. Sudac Gilles Veissiere (Francuska).
Croatia: Ladić - Jurić, Šimić, Jurčić - Šarić, Mujčin (od 71. Brlenić), Prosinečki, Marić (od 69. V. Petrović), Krznar - Viduka, I. Cvitanović.
Trener: Marijan Vlak
Partizan: Kralj - Taševski, Bolić, Svetličić, Szabo, Kstajić - Tomić (od 46. Ilić), Vukučević, Trobok, Stoisavljević (od 65. Ćirić) - Obradović (od 46. Isailović.
Trener: Ljubiša Tumbaković
Strijelci: 1:0 - Marić (13.), 2:0 - I. Cvitanović (15.), 3:0 - Viduka (24.), 4:0 - Marić (43.), 5:0 - I. Cvitanović (69.)

Komentara 13

KO
komunikolog
09:02 30.07.2017.

Croatia je pobjedila partizane. Boli zar ne?

CR
crodux
11:56 30.07.2017.

da je Bog da Croatia ostala već danas bi se navikli..

Avatar Piskiper@1
Piskiper@1
09:07 30.07.2017.

Pa nije Dinamo pobijedio Partizana nego Croatia, a to je sasvim nesto drugo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije