Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RELI

Juraj Šebalj slavio u Sloveniji

Juraj Šebalj
Foto: Sebalj.hr
1/3
23.05.2016.
u 14:25

- Ova pobjeda stigla je u pravom trenutku jer me vraća u brobu za naslov prvaka Hrvatske u reliju - rekao je Juraj Šebalj.

Juraj Šebalj i Maja Sabol pobijedili su premoćno na reliju u Velenju, koji se uz Mitropa pokal, bodovao i za prventvo Hrvatske, Slovenije, te ERT (European rally trophy). 

Naša posada povela je već od prvog brzinskog ispita, te je tijekom relija povećavala prednost. Na kraju su slavili sa 1.35,0 ispred drugoplasiranog Gassnera. 

Vodeći u hrvatskom prvenstvu, Kristian Hideg završio je na trećem mjestu. Ovom pobjedom Šebalj se primakao Hidegu u prvenstvu Hrvatske.

- Prije dalekih 20 godina prvi puta sam nastupio u Velenju. Nažalost, na tom nastupu sam odustao. Vozio sam tada Peugeot 106 Rally. Taj nastup je bio bolan jer sam odustao u "zatvorenom parkiralištu". Naime netko mi je tijekom noći prerezao kablove elektronike i to je bilo to.  Ovim prvim mjestom napokon sam popravio loš okus tog nastupa sa svojih početaka. Uz to, napokon sam pobjedio u Sloveniji - rekao je Juraj Šebalj i dodao:

- Ovogodišnje Velenje je bilo jako teško. Najbolji posao odradili smo prvog dana, kada je pao pljusak. Dobro smo se snašli s gumama i odvojili od konkurencije 45 sekundi. Danas smo samo nastavili istim tempom i rezultat je tu. Konkurencija je ovog puta malo zaostala. Hideg je imao brojnih problema i očekujem uskoro dobru borbu na zagrebačkoj Delti. Ova pobjeda stigla je u pravom trenutku jer me vraća u brobu za naslov prvaka Hrvatske u reliju.

Poredak:

1. Juraj Šebalj

2. Hermann Gassner +1.35,0

3. Kristian Hideg +1.36,8

4. Darko Peljhan +2.06,2

5. Aleks Humar + 2.34,5

>> Dominacija Mađara na prologu u Tuheljskim toplicama

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije