Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
hokej

Juniori Medveščaka u borbi za doigravanje EBYSL-a

Marko Šakić
KHL Medveščak
06.02.2015.
u 12:32

Medveščakovu EBYSL momčad će u nedjelju na Velesajmu podržati i KHL selekcija.

Juniori zagrebačkog Medveščaka već mjesecima postižu fenomenalne rezultate u juniorskoj austrijskoj ligi, EBYSL-u. U 38 odigranih utakmica pobijedili su čak 24, osvojili 70 bodova te se već mjesecima nalaze na drugom mjestu Skupine A, a mladi Ivan Janković treći je strijelac lige sa 30 postignutih golova u 36 utakmica.

Nakon što su u nedjelju u Salzburgu svladali domaći Red Bull sa 6:3, ovaj vikend ih u subotu očekuje gostovanje u Linzu te već u nedjelju na domaćem ledu na zagrebačkom Velesajmu utakmica sa vječitim rivalima, KAC-om iz Klagenfurta, koji im je, uz Villach i Olimpiju jedan od direktnih konkurenata u borbi za doigravanje.

Medvjedi i KAC-eri su se ove sezone susreli tri puta, a od ta tri puta Medvjedi su dvaput izašli kao pobjednici. U Klagenfurtu su slavili 4:5 nakon izvođenja kaznenih udaraca, a u Zagrebu sredinom siječnja s visokih 6:0.

- Da nam je netko prije početka sezone rekao da ćemo biti drugi, ne bismo mu vjerovali. Ali kako je sezona krenula i kada smo počeli pobjeđivati, vidjeli smo da možemo igrati sa svakom momčadi i da smo ravnopravni pa čak i bolji od dosta njih. No, sada počinje najžešća borba, svi odjednom najbolje i najgrublje igraju. Trudit ćemo se zadržati ovo drugo mjesto i time si osigurati prednost domaćeg leda u četvrtfinalu – prokomentirao je najbolji asistent momčadi te prošlogodišnji član Medveščakove KHL selekcije Marko Šakić nadodavši:

- Ova se momčad jako dugo poznaje i postoji velika kemija između igrača. Puno nas već dugi niz godina igra zajedno i znamo se na ledu pronaći i na slijepo, a i mislim da igramo jako dobro tehnički i borbeno. Kada se sve to skupi, to što svi drugi treniraju dva, tri puta više od nas, mi nadoknadimo nekim drugim stvarima.

Utakmica u nedjelju u 17:15 sati na zagrebačkom klizalištu Velesajam dočekuje EC-KAC, a juniore će doći podržati i Medveščakova KHL selekcija koja već u utorak odlazi na osmodnevnu turneju u Rusiju. Ulaz na utakmicu je slobodan, a mladim Medvjedima je u postizanju novih uspjeha svaka pomoć potrebna!

>>Evo što Medveščak kaže na temu istupanja iz KHL lige!

Ključne riječi

Komentara 3

FU
FULL
17:41 09.02.2015.

Mladi igraju fenomenalno, ima tu materijala i te kako za KHL.

LI
liliZG
13:47 11.02.2015.

ima tu materijala za reprezentaciju......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije