Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Super Bowl

Julian Edelman dobio MVP nagradu

Julian Edelman
Foto: Reuters/Pixsell
04.02.2019.
u 10:10

Edelman je utakmicu završio sa deset hvatanja u kojima je osvojio 141 jard

Krilni hvatač novih NFL prvaka New England Patriotsa, 32-godišnji Julian Edelman, proglašen je najkorisnijim igračem 53. Super Bowla odigranom u Atlanti, u kojem je njegova momčad sa 13:3 svladala Los Angeles Ramse i po šesti put osvojila trofej Vincea Lombardija. 

Edelman je utakmicu završio sa deset hvatanja u kojima je osvojio 141 jard, od čega je već do poluvremena imao sedam hvatanja za 93 jarda. Edelman je bio i jedan od junaka, kada su Patriotsi zahvaljujući jednom njegovom spektakularnom hvatanju uspjeli preokrenuti zaostatak protiv Atlanta Falconsa i osvojiti naslov 2016. godine.

Edelman je s ovom utakmicom došao do drugog mjesta na listi najuspješnijih hvatača u doigravanju sa 1412 jarda. Ispred njega je samo legendarni Jerry Rice koji je osvojio 2245 jardi u utakmicama doigravanja.

Edelman je tek sedmi hvatač koji je osvajio MVP naslov u dosadašnjih 53 izdanja Super Bowla, a prvi nakon Santonija Holmesa iz Pittsburgh Steelersa, koji je MVP 43. Super Bowla održanog prije deset godina.

U šest naslova New England Patriotsa, samo su trojica igrača osvajala MVP nagradu. Četiri puta je najboljim bio proglašen vođa napada Tom Brady (2002., 2004., 2015. i 2017.), a po jednom krilni hvatači Deion Branch (2005.) i Julian Edelman (2019.).

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije