Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JURE MARELJA:

Jug nas je nadigrao, ali idemo po naslov u Splitu

Dubrovnik: Prvenstvo Hrvatske u vaterpolu. 4. Finalna utakmica.
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
1/4
09.05.2023.
u 23:47

Jug AO traži put od osamnaeste titule prvaka, dok Jadran lovi premijerni naslov prvaka Hrvatske. Jadranu je ovo šesto finale koje igra, ali još ni jednom nije bio slavljenik.

Imali smo pravu energiju i potrebno samopouzdanje, rekao je Vjeko Kobešćak, trener vaterpolista Jug Adriatic osiguranja, koji su pobijedili Jadran 13-6 i tako finalnu seriju prvenstva Hrvatske izjednačili na 2-2.

O prvaku će odlučivati posljednja, peta utakmica koja će se odigrati u Splitu, iduće srijede 17. svibnja. Dosad je svaki sastav pobjeđivao u po dvije domaće utakmice.

„Prvenstveno je dobro što smo imali odličnu obranu od samog početka. Držali smo je kroz cijelu utakmicu i to nam je dalo sigurnost. Za razliku od treće utakmice imali smo i energiju za kontranapade. Utakmica je stvarno bila na visokoj razini i iako smo malo stali u trećoj četvrtini nismo dozvolili Jadranu da nam se približi. Iako se ovo čini kao uvjerljiva pobjeda po meni je sve riješeno tek tri-četiri minute prije kraja. Sada moramo prebaciti misli na Ligu prvaka i utakmicu protiv Marseillea, ali nakon toga ćemo napraviti pravu pripremu za petu utakmicu“, komentirao je trener dubrovačkog sastava Vjeko Kobešćak.

Jug AO traži put od osamnaeste titule prvaka, dok Jadran lovi premijerni naslov prvaka Hrvatske. Jadranu je ovo šesto finale koje igra, ali još ni jednom nije bio slavljenik.

„Jug AO nas je nadigrao i sasvim zasluženo pobijedio. Pogotovo je razliku radio igrač više, ali moramo krenuti dalje. Ispred nas je još jedna utakmica. Od početka smo upali u probleme, promašivali smo zicere, donosili neke krive odluke, ali to nije ništa neobično i zbog kvalitete suparnika, ali i ambijenta. Idemo dalje hladne glave, osvojiti naslov prvaka doma, u Splitu“, rekao je trener Splićana Jure Marelja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije