Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Finalna serija

Jug je prvak bio već 50 puta, a Primorje samo prije 75 godina

'15.05.2013., bazeni Kantrida, Rijeka - Treca finalna utakmica prvenstva Hrvatske u vaterpolu, Primorje Erste banka - Jug CO. Primorjasi Ivan Krapic i Andjelo Setka i Jugasi Miho Boskovic i Andro Busl
'Goran Kovacic/PIXSELL'
17.05.2013.
u 12:33

- Slavit ću zbog sina ako pobijedi Primorje, a zbog sebe bude li slavio Jug

Primorje ima nemoguću misiju uzeti naslov prvaka Hrvatske. Svaka čast pobjedi u srijedu na Kantridi kojom su smanjili na 1-2 u seriji, ali zavirimo li u vaterpolske knjige, pronaći ćemo podatak da nitko nikad nije uspio u finalu vaterpolskog doigravanja preokrenuti 2-0 u seriji i postati prvak Hrvatske. Zagrebačka je Mladost stigla Jug 2006. godine, došla do 2-2, ali onda i pala u majstorici. Riječanima u nedjelju u Gružu pripremaju vatren doček, uvjereni su da će upravo u gradu vaterpola ostvariti treću pobjedu i podići svoj jedanaesti naslov prvaka Hrvatske.

Treća sreća za Riječane

– Što se mene tiče, u ovim susretima ne mogu izgubiti! Ako pobijedi Primorje, veselit ću se zbog svog sina Sandra, a ako pobijedi Jug, bit će to pobjeda mog kluba. Na neutralnost sam već navikao otkako je sin u Rijeci – kaže Goran Sukno, zlatni olimpijac iz Los Angelesa i donedavni sportski direktor Dubrovčana. Posljednje dvije sezone gledamo isti finale, radi se o dvije najbolje momčadi svijeta, no dosad Primorje nikad nije osvojilo Prvenstvo Hrvatske! U finalima slave Dubrovčani.

– Fenomenalno je za vaterpolo da je ova završna serija neizvjesna. Sitnice odlučuju, vidjeli ste kako se Primorje uspjelo vratiti kod 1:3 u prvom poluvremenu, nije im to bilo lako. Ipak, mislim da je Jug ipak u nedjelju u prednosti, doma igramo sjajno, podigli smo formu – dodaje stariji Sukno.

Prvaci kad je igrao i Trst

O kakvom se susretu radi, govori i to što je Jug dosad osvojio 50 naslova prvaka države, a Riječani svega jedan i to prije 75 godina! Viktorija je slavila 1938., a tada je ligu igrao i Trst...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije