Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BIOGRAFIJA SMIJENJENOG TRENERA

Jovićević je kao mlad potpisao za Real Madrid, ali se stvari nisu dobro razvile

Igor Jovićević
Foto: Luka Stanzl/Pixsell
1/5
06.07.2020.
u 17:53

Prije nego što je postao trener prve momčadi, Igor Jovićević je od ljeta 2017. godine vodio drugu momčad i Dinamove juniore u Uefinoj Ligi prvaka, koje je dva puta uzastopno doveo do četvrtfinala.

Hrvatski nogometni prvak Dinamo u ponedjeljak je sporazumno raskinuo ugovor s trenerom Igorom Jovićevićem (46), koji je na kormilu prve momčadi bio samo dva i pol mjeseca.

Dinamo ističe da će pravovremeno obavijestiti javnost u vezi izbora novog trenera prve momčadi.

Kap koja je prelila čašu bio je nedjeljnji prvenstveni poraz od Rijeke 0-2. Jovićević je 22. travnja postao trener prve momčadi, naslijedivši Nenada Bjelicu. Premda je Dinamo osigurao naslov prvaka Hrvatske, "modri" su pod trenerskom palicom Jovićevića igrali vrlo loše nakon korona-pauze. Uspjeli su dobiti Varaždin, Slaven Belupo i Inter, remizirali su sa Osijekom i Goricom, a izgubili su od Lokomotive i Rijeke.

Prije nego što je postao trener prve momčadi, Igor Jovićević je od ljeta 2017. godine vodio drugu momčad i Dinamove juniore u Uefinoj Ligi prvaka, koje je dva puta uzastopno doveo do četvrtfinala.

Jovićević je rođen u Zagrebu, a svojedobno je bio najbolji kadet Europe. Sa 17 godina, u ljeto 1991., potpisao je ugovor s Real Madridom, ali je teška ozljeda koljena zaustavila njegov igrački uspon. Igračku karijeru okončao je u dobi od 32 godine, a nakon nje počeo se se je baviti trenerskim poslom.

U lipnju 2014. godine postao je privremenim glavnim trenerom, a godinu dana kasnije i glavni trener u ukrajinskoj momčadi Karpati Lavov. U listopadu 2016. je preselio na klupu Celja, a 2017. se vratio u Maksimir. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije