Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LIGA NACIJA

Jović šokirao Švedsku, Slovenija izdržala u Oslu, Španjolska konačno slavila

UEFA Nations League - Group B - Switzerland v Spain
Foto: DENIS BALIBOUSE/REUTERS
1/5
Autori: Vecernji.hr, Hina
09.06.2022.
u 23:19

U skupini B odigrana su dva susreta iz četvrte grupe u kojima je pao samo jedan pogodak. Srbija je u gostima nadigrala Švedsku s 0:1 golom Luke Jovića u sučevoj nadoknadi prvoga dijela.

U večerašnjim susretima elitne skupine nogometne Lige nacija Portugal je u Lisabonu pobijedio Češku 2:0 pogocima Cancela i Guedesa te ostao na prvom mjestu skupine. Na drugo mjesto skočila je Španjolska upisavši prvu pobjedu u natjecanju u gostima protiv Švicarske 0:1. Strijalac jedinog pogotka na utakmici bio je Pablo Sarabia.

Portugal vodi na ljestvici sa sedam bodova, Španjolska ima pet, Češka četiri, a Švicarska je na dnu ljestvice s tri poraza. Za tri dana se sastaju se Španjolska - Češka, te Švicarska - Portugal

U skupini B odigrana su dva susreta iz četvrte grupe u kojima je pao samo jedan pogodak. Srbija je u gostima nadigrala Švedsku s 0:1 golom Luke Jovića u sučevoj nadoknadi prvoga dijela. Prvoplasirana momčad skupine Norveška je remizirala u Oslu sa Slovenijom 0:0. Slovenija je od 63. minute susreta igrala s igračem manje nakon što je Miha Blažić zaradio crveni karton jer je kao posljednji igrač u obrani napravio prekršaj.

Na ljestvici vodi Norveška sa sedam bodova, Srbija ima šest, Švedska tri boda, a Slovenija jedan. U idućem kolu, 12. lipnja se sastaju Norveška i Švedska te Slovenija i Srbija.

U drugoj grupi skupine C Grčka je kao domaćin slavila protiv Cipra s uvjerljivih 3:0 i ostala stopostotna nakon prve tri utakmice. Reprezentacija Kosova je nadigrala Sjevernu Irsku 3:2 i sa šest bodova se učvrstila na drugom mjestu skupine, odmah iza Grčke koja ima maksimalnih devet bodova. Treća Sjeverna Irska i četvrti Cipar imaju po 1 bod iz međusobnog remija.

Na vrhu četvrte grupe odvojila se Gruzija koja je slavljem u Skoplju nad Sjevernom Makedonijom 0:3 ostala neporažena u sva tri susreta. Sjeverna Makedonija je druga sa četiri boda. Trećeplasirana Bugarska i posljednji Gibraltar podijelili su bodove odigravši 1:1.

Odigrana je i jedna utakmica skupine D u kojoj je Estonija slavila protiv Malte 2:1 zahvaljujući odlučujućem pogotku Henrija Aniera u 94. minuti susreta. 

Standings provided by SofaScore LiveScore
Standings provided by SofaScore LiveScore
Standings provided by SofaScore LiveScore
Standings provided by SofaScore LiveScore
Standings provided by SofaScore LiveScore

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije