Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U emisiji Stadion

Jeličić vidi Benkovića u Rusiji, a Soudani je najbolji igrač lige

Dinamo - Istra
Foto: Igor Šoban/PIXSELL
1/6
18.12.2017.
u 21:30

Po mišljenju Beusana Dinamo je do tri boda stigao pogotkom koji sudac nije trebao biti priznati

Utakmicama 20. kola završen je prvi dio HNL-a. Joško Jeličić osvrnuo se ne jesenski dio prvenstva u HRT-ov emisiji Stadion.
Dinamo se dobro namučio protiv Cibalije (1:0), a pobijedio je pogotkom Henriqueza u 79. minuti. Nastavak prvenstva čeka s 50 bodova i velikim koracima grabi prema naslovu.

- Dinamo igra dobar natjecateljski nogomet, koriste slabosti protivnika... Imaju puno prostora za napredak. Protiv Cibalije su imali kontrolu igru, suparnika i stvorili bezbroj prilika gdje je Cibalijin vratar opet briljirao.

Dinamo - Istra
1/11

Plavi moraju nešto promijeniti. 

- Dinamo se dosta muči u pozicijskoj igri i s tranzicijskom igrom. Oni moraju upoznati pozicijsku igru. Oni bi kao momčad trebali raditi svojom kvalitetom brojčanu prednost, imaju sjajne individualce. To je težak proces, Cvitanović mora imati dovoljno samokritike da bude svjestan na čemu raditi.

Osijek se napokon budi...

- Čestitam na početku izgradnje kampa. Drago mi je da se to tako razvija, Osijek je uvijek bio nepresušan izvor talenata. Pozdravljam put kojem idu. Imaju dosta problema u igri, platili su danak ranom početku sezone, Europa ih je potrošila... Zekić ima znanja i snage da napravi nadogradnju.

Cibalia kao i Istra ima velike financijske poteškoće.

- Stara, klasična priča... Nemaju velikih problema s obzirom na to kako glasuju. Pod Bartolovićem igraju puno kvalitetnije nego prije. On je mlad trener, u njega treba imati vjere, a ne gledati samo preko granice.

Problemi u Istri.

- To je oprečni primjer privatizacije. Treba potencirati, svaka čast stožeru i igračima, igrali su kvalitetno protiv Osijeka. Potez polusezone, najljepša priča je čin nogometaša Dinama koji su u ove blagdanske dane napravili čin prijateljstva time što su pomogli igračima Istre.

Dinamo - Istra
1/8

Hajduk je nadjačao Inter s 5:0 i zadržao drugo mjesto iza Dinama.

- Kopić ima fenomenalan rezultat, drugo poluvrijeme bilo je naznaka što on želi igrati. Napadači su im ponajbolji dio momčad... Kupio je sebi vrijeme, ne smiju upasti u zamku u pretjeranog zadovoljstva jer prije sezone nisu artikulirali ambicije koje ih zadovoljavaju.

Rijeka je u problemima.

- Najvažnije za njih je promjena vlasništva i financijska stabilnost. Ne očekujem nekakav rezultatski iskorak Rijeke. Previše im igrača odlazi za male novce, ne smije se im se to događati da igrači odlaze šest mjeseci prije isteka ugovora.

Rudeš je pokupio Jeličićeve simpatije.

- Volim ih gledati jer je uvijek tu jako puno prigoda. Plaćaju danak brzom uigravanju, imaju definiciju svoje igre, imaju dobrih individualaca poput Budimira i Kamenara... Zaslužuju više bodova nego što imaju.

Kod Lokomotive mu se svidio zadnji vezni.

- Naglasio bih Šunjića koji je pokazao svoj potencijal, to fali našim prvoligašima, ima tu motoriku... Uz Majera i Ivanušeca je igrač na kojeg treba obratiti pozornost.

I za kraj je izabrao najbolju jedanaestoricu prvog dijela HNL-a.

- Benkovića vidim u Rusiji... Barišić je najbolji lijevi bek lige, Sosa je budućnost i reprezentacije. Stavio sam ih obojicu budući da su nekoliko utakmica propustili. Bradarić najbolji zadnji vezni u ligi, Moro je naglasio vrijednost. Grezda je ponajbolji napadač Osijeka i radio je razliku. Olmo je najviše utjecao na igru Dinama. Erceg je najbolji igrač Hajduka i Soudani najbolji igrač lige. Najbolji trener je Mario Cvitanović - zaključio je Jeličić.

Najbolja jedanaestorica u izboru Joška Jeličića:

Livaković (Dinamo); Vešović (Rijeka), Župarić (Rijeka), Benković (Dinamo), Sosa (Dinamo)/Barišić (Osijek); Bradarić (Rijeka), Moro (Dinamo); Grezda (Osijek), Dani Olmo (Dinamo), Erceg (Hajduk); Soudani (Dinamo).

U emisiji Stadion bio je i Mateo Beusan koji je po običaju komentirao suđenje. Po njemu, Dinamo je do tri boda stigao pogotkom koji sudac nije trebao biti priznat.

- Dinamov gol je neregularan zbog broja 22 (op.a. Sigali) koji je aktivirao zaleđe - rekao je Mateo Beusan te ističe da su Vinkovčani ove sezone čak sedam, osam puta žestoko oštećeni.

Dinamo - Istra
1/21

Nije samo Burilo griješio, nije se proslavio ni Gabrilo na utakmici Istra - Osijek.

- Barać je u 64. minute trebao požutiti jer je jasno da s dvije ruke drži protivnika i to u situaciji koja može postati izgledna", kaže Beusan pa dodao:

- Jasno je da sudac nema isti kriterij jer u 84. minuti nogometašu Istre Hadžiću za istu stvar daje drugi žuti karton, odnosno crveni.

Utakmica Slavena i Lokomotive započela je u petak kada je odigrano prvih 45 minuta, a ostatak je odigran danas."

- Vidjeli se na početku jasno da nisu uvjeti za igru, a onda sudac i delegat u 41. minuti raspravljaju ima li smisla nastaviti, a na kraju dolazi i do prekida - objasnilo je Beusan.

No, zato Beusan nije imao ništa reći o suđenju na preostale dvije utakmice, dapače, jasno je naglasio da su suci s pravom poništili golove Hajduka i Rijeke.

- Generalno suđenje, od 26. kola do kraja desetak posto bolje nego prije. No problem je veći delegiranje. Imate da sudaca nema sedam, osam utakmica, a onda sude tri, četiri kola zaredom. Najviše su sudili Zebec i Jović, a osam sudaca odradilo je 40 posto utakmica. Bebek je sudio svugdje, pa i u Emiratima, imao 17 utakmica, a mislim da je to ono što Uefa želi - završio je Mateo Beusan.

Komentara 1

Avatar Nevolimzadruzniklubic
Nevolimzadruzniklubic
23:05 18.12.2017.

Koji proliv je ovi beusan, do sada je desetak puta tumačio situacije kad je igrač u zaleđu i na nikoji način ne utječe na gol, a drugi igrač postiže gol i to je uvik bilo u redu osim kad jee ista situacija kod Dinama. Dajte molim vas maknite ga sa televizije jer svojim pristranim objašnjenjima kontra Dinama navlači bijes nacije. Isto tako cila ekipa stadiona je odvratna i pristrana. Inače gol čist ko suza u skladu sa pravilima UEFE.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije