Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dinamo

Nije valjda Mario Cvitanović pao s ‘kruške'

18.12.2017.
u 19:12

Trener Dinama mora biti svjestan toga da će iznova morati slagati momčad.

Dinamo je svoj prvi dio ove sezone završio impresivno ako zaboravimo neuspješne kvalifikacije za Europu bez koje je ostao a da nije izgubio utakmicu. No plavi nisu stali zbog toga i HNL su završili s 50 bodova na računu, a u rubrici porazi imaju glatku nulu.

Igra u svakoj utakmici nije bila za palac gore, ali zaključiti sezonu bez poraza pa tražiti minuse doista je traženje dlake u jajetu.


1/11

No dojam je da trener Dinama priželjkuje naći tu dlaku kad kaže da bi volio imati čistu kadrovsku križaljku kad počne s pripremama. Kao da godinama nije u Dinamu ili uz njega. Pa ne zna da je zapravo nemoguće ispuniti mu želju.

Henriquez najbliže odlasku

– Nemam odgovor na pitanje je li netko odigrao zadnju utakmicu za Dinamo, nismo o tome razgovarali, nisam o tome govorio ni s igračima ni s upravom. Tu ćemo temu otvarati ovisno o željama i potencijalnim ponudama. Igrači sada idu na odmor, a mi idemo raditi i analizirati ovu sezonu i pripremati sljedeću. Volio bih da čitavu igračku križaljku riješimo prije prvog dana priprema pa da imamo jasnu sliku. To je puno bolje nego dovoditi igrače tijekom priprema. Ali mi te teme još nismo otvarali – kazao je nakon pobjede nad Cibalijom Mario Cvitanović.


Treneru Dinama mora biti jasno, a zapravo je u dijelu rečenice to i spomenuo – križaljka mu ovisi o ponudama. Dođe li ijedna dobra i prihvatljiva ponuda, ostat će bez igrača. Bilo to prije početka priprema kako on priželjkuje ili pak u njihovu jeku kao što se to u prošlosti događalo. Dovoljno se sjetiti odlaska Matea Kovačića s priprema u Međugorju, a na njemu je Kruno Jurčić gradio proljeće te sezone.
Kako se zasad čini, najbliži je odlasku Angelo Henriquez, a najbliži dolasku Mario Gavranović.

To ne mijenja puno u igri Dinama, sličan napadač za drugog napadača, no što ako ostane bez Benkovića i još nekoliko igrača prve postave? Morat će iznova slagati, kao što su to morali treneri prije njega.
Ono u čemu je uspio dosad je da igrači nisu potonuli u samozadovoljstvu, da nisu izgubili motive ni po hladnoći, lošem vremenu i terenima, ni zbog 12 bodova prednosti s kojima su ušli u posljednji zimski sraz s Cibalijom. Ne, dečki su grizli i u tom zadnjem “smrznutom” kolu bez obzira na bodovnu razliku.


1/21

– E, to igračima služi na čast. Znalo se u prošlosti događati kod veće bodovne prednosti da igrači prikoče, ali karakter, odlučnost i razgovori u pripremi utakmice rezultirali su ovakvim angažmanom. Na sastancima i u pripremi utakmice govorio sam da utakmica protiv Cibalije vrijedi kao ona protiv Rijeke i Hajduka. Nama su bodovi neophodni da ostvarimo željeni cilj. Drago mi je bilo vidjeti njihovu emociju i želju za pobjedu – veli Cvitanović koji je svoj posao odradio vrlo dobro.


Na odmor neće, zna i sam da mu je svaki dan u Dinamu borba za život i zato se za tu proljetnu borbu kani spremati već od danas. Iza sebe ima već dosta toga, od potonuća u Europi do krasnih pobjeda u derbijima i bodovnu prednost u ligi, čak je i batina dobio.

Minuli rad u Dinamu ne postoji

– Sretan sam ove sezone bio nakon svakog dobro odrađenog treninga, nakon svake dobre utakmice i pobjede. To je fantastičan osjećaj, za to i radimo. Ne skrivam, volim pobjeđivati, želim da tako razmišlja i moja momčad. Kada sam bio najtužniji? U sportu, kada ne pobijedite, morate biti nesretni, a da ne govorim o ispadanju iz Europe. A iz privatnog života stvari ne želim spominjati, one su jasne – kazao je Cvitanović kojem mora biti jasno da igračku križaljku neće zaključiti do zadnjeg dana prijelaznog roka, kao i da će sutra kad se opet zakotrlja lopta biti pod lupom rezultata i igre koji moraju biti na visokoj razini. Ili ga, kao i mnoštvo prethodnika, neće biti, takav je život trenera u Dinamu, minuli rad ne postoji.

Ako toga nije svjestan, pao je s “kruške” kao i sa željom da mu prijelazni rok bude gotov s prvim danima priprema.

Komentara 7

DU
Deleted user
19:54 18.12.2017.

Koliko Mamić pomaže kupovinom igrača da dinamoima primat u NHL- toliko odmaže prodajom najboljih igrača pred utakmice evropske lige

PA
pappmisi
17:15 19.12.2017.

Smo Dinamo ! Volim te Dinamo !Da nam zivi Zdravko Mamic 100 godina i vodi Dinamo do 60 titula !

CO
cos2312
09:14 19.12.2017.

Trener ima dovoljno proljetni utakmica test za evropu je Rijeka pa finale kupa Na ispitu je trener i igraci koji dolaze rezultati jedan nula nisu za evropsku pripremu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije