Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bijeli dim

Josipu Sesaru vrući krumpir - Cibonin trener novi je izbornik muške košarkaške reprezentacije

13.04.2023.
u 15:21

Upravni odbor HKS-a dao je prednost neiskusnijem ali neosporno talentiranom Sesaru (8:2) pred zanatski zaokruženim Darijem Gjergjom, donedavnim izbornikom belgijske reprezentacije i jedanesterostrukim prvakom Belgije

Josip Sesar izabran je za petnaestog izbornika hrvatske muške košarkaške reprezentacije koja je dospjela na nikad nižu razinu. Tako je odlučio Upravni odbor Hrvatskog košarkaškog saveza na svojoj sjednici održanoj u zagrebačkom hotelu Aristos na kojoj je sportski direktor Aleksandar Petrović predstavio dva kandidata.

Pored 45-godišnjeg Cibonina trenera, za kojeg kažu da je vrlo perspektivan stručnjak sjajnih instikata, kandidat je bio i 47-godišnji trener belgijskog prvaka Oostendea Dario Gjergja, zanatski potpuno zaokruženi i trenerski iskusniji Zadranin koji je pet godina sjedio na klupi belgijske reprezentacije.

Članovima Upravnog odbora Petrović je predstavio obojicu svojih kandidata, ističući mahom njhove vrline, a rezultat glasovanja je na koncu bio 8:2 u Sesarovu korist, uz jedan suzdržani glas.

Premda se danima koji su prethodili ovom izboru sve glasnije pričalo da će to biti Sesar, o službenoj odluci obavijestio nas je predsjednik Saveza Nikola Rukavina:

- Imali smo dva jako dobra kandidata a ova neuobičajena situacija u koju nas je doveo sportski direktor Petrović, jer nikad Upravni odbor nije birao između više kandidata, donijela nam je dodatnu dinamiku i draž. Sportski direktor ih je kvalitetno predstavio obojicu i Bogu hvala da smo imali dvojicu kandidata jer još prije pola godine nismo imali niti jednog. I da je Gjergja izabran, vjerujem, ne bismo pogriješili a Sesar je očito bio bliže očiju članova našeg Upravnog odbora nego što je Gjergja koji godinama radi, i to vrlo uspješno, u Belgiji. Oni koji su glasovali za Sesara očito su prepoznali njegov odličan rad u Ciboni u kojoj je etabilirao igrače iz drugog plana koji sada igraju zapažene role u regionalnoj ABA ligi i HT Premijer ligi.

Sesar je izabran na dvije godine i u njegovim rukama će već ovog ljeta biti taj vrući krumpir:

- Dogovorili smo da ćemo evaluirati rad novog izbornika nakon Eurobasketa 2025. i vidjeti što i kako ćemo dalje. Mi želimo imati dugoročno rješenje i duže od te dvije godine.

Rođeni Mostarac, svoju seniorsku igračku karijeru započeo je u Zagrebu kod Pepsija Božića a potom je igrao u Ciboni, Splitu, ponovo u Ciboni, Širokom, Zadrru, Zagrebu i na kraju u mostarskom Zrinjskom.

Kao trener nametnuo se vodeći Goricu nakon koje je dobio priliku voditi prvu momčad kluba koji je već godinama na rubu stečaja (Cibona) i s kojom, s poprilično skrpanom momčadi, ove sezone predstavlja pravo osvježenje na domaćoj košarkaškoj sceni.

Komentara 1

NI
Nipos66
21:25 13.04.2023.

Ne ga potrošiti brzo kao Perasovića - sretno Josipe...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije