Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JOSIP PAVIĆ:

Nije bilo jedinstva oko reprezentacije u Beogradu

Josip Pavić
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
22.01.2016.
u 13:55

'Moglo je i trebalo biti bolje, i to ne samo protiv Mađarske nego na cijelom prvenstvu. Nije išlo, iako sam dao sve od sebe.'

Hrvatska vaterpolska reprezentacija nesumnjivo je podbacila na EP-u u Beogradu. Kapetan Josip Pavić (34) za Večernji list je bez dlake na jeziku secirao svoju ulogu, ali i uloge drugih u tom podbačaju.

– Iskreno, Mađari su bili bolji, njihov vratar Nagy obranio je sve živo, odigrao je utakmicu života i zaslužan je za njihovu pobjedu (8:5, nap. a.). Imali smo i mi prilike, pogotovo s igračem više na stativi, ali nismo ih iskoristili. U obrani to čak i nije izgledalo tako loše, iako smo glupo primili dva gola, ali teško je očekivati da sa pet postignutih pogodaka možete pobijediti bilo koga.

Ne smiju svi igrači biti sigurni

Kako gledate na svoje obrane, bilo ih je manje od 50 posto, a time obično niste zadovoljni?

– Moglo je i trebalo biti bolje, i to ne samo protiv Mađarske nego na cijelom prvenstvu. Nije išlo, iako sam dao sve od sebe.

No, čini se da nam je reprezentacija "tanka". Praktično je nakon ozljeda i otkaza ostalo 13 igrača i s njima smo došli u Beograd?

– Bilo bi sjajno da smo imali 20 igrača i da je konkurencija bila jača. Nadam se da će za Rio biti tako. Bilo je i objektivnih okolnosti, ozlijedili su se Krapić, Muslim, Obradović, Paškvalin...

No, mogao je u sastavu biti i Pavo Marković?

– Mogao je. U svakom slučaju, ne možemo u reprezentaciji imati 13 igrača koji su sigurni već na početku priprema. Ali, sad ulazim u sferu koja nije dio moga posla.

Možda je i ovo pitanje iz te sfere, ali tko bi vodio momčad da je Tucak dobio crveni karton?

– Kuterovac ili Pezelj.

Nije li i to malo "tanko"?

– To nije moja stvar, to je stvar ljudi koji vode HVS i reprezentaciju. Navlačite me na tanak led... Treba nam jedinstvo da bismo postigli vrhunski rezultat. Crnogorci su u stožer vratili Porobića, Mađari imaju bivše legende... I mi smo ih imali u Londonu i Zagrebu, svi su disali za taj rezultat, i klubovi i igrači, svi u HVS-u.

Imate dojam da sad nije tako?

– Ne da imam dojam, nego je to činjenica, svatko je navlačio na svoju stranu. Nije mi jasno zašto nismo mogli imati Ivana Asića u stožeru. Istina, operirao je sinuse, ali oporavio se. Nije došao jer bi Primorje ostalo bez trenera.

Imali i svijetlih trenutaka

Ovaj neuspjeh i nije tako loš, barem je razotkrio sve naše slabosti?

– Nadam se da će se neke stvari pokrenuti. Mislim da svi vide da nam je potrebno puno bolje ozračje u reprezentaciji i oko nje. Ne treba praviti dramu od toga, ali doživjeli smo neuspjeh. Moramo skupiti glave, OI će brzo doći.

Treba li Tucak dati ostavku?

– Ne. Treba mu dopustiti da dovrši olimpijski ciklus. Svi možemo bolje. I on i igrači imaju priliku puno toga popraviti, ali i svi oko nas moraju poboljšati odnos prema reprezentaciji. No, nemojmo se baviti samo neuspjesima, imali smo mi i svijetlih trenutaka, drugi smo na svijetu.

Kad se vraćate u Olympiakos?

– Već u srijedu sam u Ateni. Dobro mi je ondje, dobro sam primljen. Naučio sam malo grčkoga, dovoljno da se mogu sporazumijevati. I oni su zadovoljni mojim grčkim... Kao i obranama.

>>Hrvatski vaterpolisti nastavili prosipati ugled, Talijani su nas osramotili

Komentara 5

PA
paosmarsa
14:12 22.01.2016.

Svi se uvhatili Pava Markovica. Za momka nema mjesta jer na njegovoj poziciji igra sin dopredsjednika saveza tj. alfe i omege hr vaterpola. Dok je tako nece bit mjesta ni za Vukicevice i Markovice i neznam koje. Kako kaze Josip Pavic nitko nebi trebao bit siguran pogotovo ne Bukic. A i jos neki

RI
rikavac
14:41 22.01.2016.

Sasvim si u pravu ,nije bitna kvaliteta bitno je ciji je sin i ko je dobro podmazao.

LO
lokvenc
15:44 22.01.2016.

taj nepotizam s bukićem prelazi sve granice, zaista, a da je momak pravi reka bi ocu da nije na toj razini još i da nije fer da trenutno on igra, iako mu želim svu sreću i mislim da bi za par godina mogao bit dobar igrač

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije