Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOŠARKAŠKI VELIKAN

Jordan nije zaboravio svoj grad: Darovao im je 10 mil. dolara, razlog je plemenit

FILE PHOTO: Chicago Bulls guard Michael Jordan of the defending NBA champion Chicago Bulls drives to the hoop ag..
MIKE BLAKE/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
15.02.2021.
u 19:39

Jordan, koji je odrastao i pohađao srednju školu u Wilmingtonu, prethodno je donirao sedam milijuna dolara za osnivanje obiteljskih klinika u Charlotteu za podršku ranjivim zajednicama

Košarkaški velikan Michael Jordan donirao je 10 milijuna dolara za izgradnju dvije medicinske klinike za neosigurane u svom rodnom gradu Wilmingtonu u Sjevernoj Karolini.

Klinike bi se trebale otvoriti početkom 2022. godine.

Jordan, koji je odrastao i pohađao srednju školu u Wilmingtonu, prethodno je donirao sedam milijuna dolara za osnivanje obiteljskih klinika u Charlotteu za podršku ranjivim zajednicama.

- Ponosan sam što sam se još jednom udružio s tvrtkom Novant Health kako bi proširio model obiteljske klinike i kako bi omogućio bolji pristup medicinskim uslugama u mom rodnom gradu - rekao je Jordan.

- Svatko bi trebao imati pristup kvalitetnoj zdravstvenoj zaštiti, bez obzira gdje živi ili ima osiguranje ili ne. Wilmington zauzima posebno mjesto u mom srcu i zaista mi je drago što mogu vratiti zajednici koja me podržavala tijekom cijelog mog života - dodao je.

Tijekom svoje uspješne NBA karijere u dresu Chicago Bullsa osvojio je šest naslova prvaka, pet puta je proglašavan najkorisnijim igračem lige, te šest puta najkorisnijim igračem NBA finala.

S američkom reprezentacijom osvojio je dvije zlatne olimpijske medalje. Prvu je osvojio na Olimpijskim igrama u Los Angelesu 1984. godine, a drugu na OI u Barceloni 1992. kao član originalnog Dream Teama.

Ušao je u Kuću slavnih 2009. godine.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Europsko-Balkanska Ljubav
Europsko-Balkanska Ljubav
19:44 15.02.2021.

Jordan nije zaboravio svoj grad: Darovao im je 10 mil. dolara, razlog je plemenit jer se divi svom nasledniku po NBA statistiki i zaradi Slovencu Luki Dončiću iz schengenske zemlje europskih prvaka u košarci.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije