Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KORONA POHARALA RUKOMETAŠICE

Jesu Španjolci krivi što su se Hrvatice zarazile? Izbornik: Da su mjere bile strože, ovo se ne bi dogodilo

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
1/3
08.12.2021.
u 09:30

Rukometašice Hrvatske tužna srca ostavile su u Castellónu suigračice Mičijević, Krsnik i Dežić te otputovale u Torrevieju, gdje danas počinje drugi krug SP-a susretom protiv Argentine

Rukometašice Hrvatske tužna srca ostavile su jučer u Castellonu tri svoje suigračice – Ćamilu Mičijević, Doru Krsnik i Ivanu Dežić koje su bile pozitivne na COVID-19 i morat će u ovom španjolskom gradu gdje smo igrali prvi krug na Svjetskom prvenstvu, ostati još nekoliko dana. Tako je Nenad Šoštarić, izbornik Hrvatske, preko noći ostao bez dvije igračice početne postave (Mičijević i Krsnik) koje su bile itekako bitne u obrani.

U hotelu s turistima

– Je li se ova situacija mogla spriječiti? Vjerojatno je da su se organizatori pridržavali strogih mjera o pandemiji kakva su vrijedila prije godinu dana na Europskom prvenstvu u Danskoj. Ondje smo bili sami u hotelu, bili smo zatvoreni, nije se moglo ni na ulicu. Ovdje smo bili smješteni u hotelu s hrpom drugih gostiju. Kako je za vikend bio praznik u Španjolskoj, došao je u hotel jako velik broj turista. Neki čak po hodnicima nisu nosili ni zaštitne maske. Na katu gdje je stručni stožer spavali su gosti koji nemaju veze s rukometom. Ne vjerujem da su se djevojke zarazile šetajući iz hotela do dućana ili na kavu – rekao je vidno tužan izbornik.

– Kako neću biti tužan. Planirali smo jedno, dogodilo se drugo, a da na to drugo nismo mogli utjecati. Odigrali smo tri utakmice i jedino čime sam nezadovoljan bilo je prvo poluvrijeme protiv Brazila. Ovo s Japanom nije bila normalna situacija jer sam svih 60 minuta morao igrati sa samo tri vanjske igračice. Kada bi jedna od njih dobila isključenje, nastala bi panika jer nije imao tko igrati na vanjskim pozicijama. Na klupi sam imao tri krila od kojih Josipa Mamić zbog ozljede nije mogla pomoći. Da, ostale su još i dvije vratarke na klupi. I uz sve nedaće mogli smo izvući barem bod, ako ne i oba. Da je bilo svježine i da smo imali rotaciju onih 23:20 sigurno ne bi prokockali u pet minuta – razmišlja Šoka.

>> Zaražene su Ćamila Mičijević, Dora Krsnik i Ivana Dežić

07.10.2021., Rijeka - Rukometna utakmica zenskih reprezentacija Hrvatska - Ukrajina u dvorani Zamet. Photo: Goran Kovacic/PIXSELL
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL, ilustracija

Iz ove se kože ne može. Slijede nam tri utakmice u drugom krugu. Prvo danas Argentina (15.30 sati), a potom u petak Španjolska i u nedjelju Austrija.

– Jučer su se priključile Petika i Gudelj pa ćemo imati koliko-toliko rotaciju u vanjskoj liniji. Petika bi trebala biti zamjena za Ćamilu i u obrani i u napadu. Ima visinu (op.p. 1,90 metara), ima iza sebe odličnu polusezonu u Lokomotivi i od nje puno očekujem. Sigurno bi dojam s ovog Svjetskog prvenstva na kraju bio dobar da u drugom krugu ostvarimo pobjede nad Argentinom i Austrijom. To bi mi barem malo vratilo osmjeh na lice – priča Šoštarić.

I četvrtu utakmicu zaredom igramo na turniru protiv neeuropskog sastava. Nakon Brazila i Paragvaja igramo i protiv trećeg predstavnika Južne Amerike...

– Istina, ali one igraju europski rukomet jer sve igračice uglavnom igraju u Europi, najviše u Španjolskoj. Imaju nekoliko vrlo zanimljivih igračica i daleko od toga da će biti laka utakmica. One su u drugi krug prenijele dva boda jer su pobijedile Austriju koja je u istim problemima kao i mi. Samo, Austrijankama nedostaje šest igračica koje su bile pozitivne na COVID-19 i koje nisu mogle igrati protiv Argentine pa su izgubile taj susret – istaknuo je Šoštarić.

Još vjerujem u čuda

Prema najavama, susret protiv Španjolske trebao je biti ključni za plasman u četvrtfinale. Za nas će to biti sada tek utakmica za prestiž...

– U redu, kada bi se poklopili neki ludi rezultati, možda bi i svih šest osvojenih bodova u drugom krugu bilo na kraju dovoljno za plasman u četvrtfinale. Ali, to je puka teorija. Mi ćemo se protiv Španjolske maksimalno koncentrirati i želimo ih pobijediti pred punom dvoranom u Torrevieji – naglasio je naš izbornik.

Komentara 3

DU
Deleted user
12:42 08.12.2021.

Trazi se alibi za poraz protiv Argentine koj je 100% siguran.

NN
novo nenormalni
10:36 08.12.2021.

nisu se držale epidemioloških mjera i nisu dovoljno puta cjepljene

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije