Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATSKI KAPETAN

Jeste primijetili ovaj detalj? Na Modrićevim nogama neobični su krugovi, evo o čemu se radi

Rotterdam: Na Modrićevim nogama vidljivi tragovi cupping terapije
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/5
14.06.2023.
u 09:17

Radi se o terapiji alternativne medicine koja se naziva hijama ili cupping. Terapija se izvodi tako da se na leđa stavljaju čaše koje hladeći se stvaraju vakuum i uvlače kožu i mišiće te na tijelu ostavljaju tragove.

Hrvatska nogometna reprezentacija odradila je jučer trening u Rotterdamu, dan uoči današnjeg polufinala Lige nacija protiv Nizozemske.

Hrvatski kapetan Luka Modrić na treningu se pojavio s neobičnim krugovima na nogama. To nije prvi put da se na Modriću vide takvi krugovi, ista je stvar bila i 2022. u utakmici s Francuskom na Poljudu.

>> Evo gdje gledati utakmicu Hrvatske i Nizozemske

Radi se o terapiji alternativne medicine koja se naziva hijama ili cupping. Terapija se izvodi tako da se na leđa stavljaju čaše koje hladeći se stvaraju vakuum i uvlače kožu i mišiće te na tijelu ostavljaju tragove.

Još ne postoje nedvojbeni i uvjerljivi znanstveni dokazi da hijama pomaže, no  koristi je sve više vrhunskih sportaša. Ranije se pisalo da je Modrić o hijami doznao od Karima Benzeme koji se također koristi ovom metodom.

Luka Modrić svojevrsni je nogometni fenomen budući da s gotovo 38 godina igra na vrhunskoj razini u reprezentaciji i Realu. No, da bi tijelo i dalje bilo u vrhunskoj formi, Luka pazi na svaki detalj.

>> Modrić 2022. na utakmici s Francuskom

06.06.2022., stadion Poljud, Split - UEFA Liga nacija, Liga A, skupina 1, 2. kolo, Hrvatska - Francuska. Marijan Kustic, Luka Modric. Photo: Igor Kralj/PIXSELL
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Komentara 1

OB
Oblacni
09:57 14.06.2023.

I sam idem na tu vrstu terapije, Hijama ili Hidzama se naziva, bio sam vec 3 puta, nista posebno osjetio nisam, osim ako ne pomaze mozda opcem zdravstvenom stanju koje ne mozete trenutno osjetiti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije