Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽENSKI RUKOMET

Jeste li znali da Hrvatska nikad u službenim utakmicama nije svladala Njemačku?

Nenad Šoštarić
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL
17.12.2018.
u 09:24

– To je samo statistika – kaže izbornik Nenad Šoštarić

Hrvatske rukometašice u doigravanju za odlazak na Svjetsko prvenstvo koje će se 2019. godine održati u Japanu igraju s Njemačkom. Doigravanje za SP održat će se potkraj svibnja i početkom lipnja.

- Dobili smo suparnika s kojim možemo igrati. Njemačka u posljednje vrijeme nije ni blizu postolja na velikim natjecanjima, ali je riječ o mladoj ekipi s puno visokih igračica - kaže Nenad Šoštarić, izbornik hrvatske ženske rukometne reprezentacije.

Hrvatska još nikad nije pobijedila Njemačku u službenim utakmicama. Jednom nas je Njemačka već izbacila u doigravanju, za Europsko prvenstvo 2002. godine. U Koprivnici bilo je 24:24, a u gostima smo izgubili s 22:25. Triput smo s Njemicama igrali u skupini na EP-u i sva tri puta smo izgubili – 2008. (27:32), 2012. (16:17) i 2014. (24:26). Jedan poraz bio je posebno bolan, u Novom Sadu 2012. kada je Benko promašila kontru za izjednačenje u posljednjoj sekundi. Da je zabila, dalje bi išla Hrvatska. Na Svjetskom prvenstvu igrali smo tek 1995. godine i ispali u osmini finala (24:28).

– To je samo statistika – kaže Šoštarić i dodaje:

– U planu je da čelnici HRS i ja pokušamo razgovarati i privoljeti neke starije igračice da nam pomognu u kvalifikacijama. Mislim na Penezić, Benko, Milanović-Litre, Grubišić, Jovetić. Nisu bitne godine igračica nego kvaliteta – zaključio je izbornik Nenad Šoštarić.

Ključne riječi

Komentara 1

SS
sokac sa drave
10:11 17.12.2018.

Ne vrijedi pokusati pozvati ove sto ne zele igrati za repku.Moguce je da su one Torcidasice iz kamena ljuta i da nam zele ono:Dabogda sve izgubili.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije