Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EP rukometašica

Šoštarić: S nekoliko iskusnijih igračica možemo igrati sa svima

Nenad Šoštarić
Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/4
04.12.2018.
u 18:10

- S mladim curama je teško ostvariti plasman na veliko natjecanje. Zato ćemo u kvalifikacijama za SP zvati najbolje - najavio je izbornik Nenad Šoštarić

Unatoč porazima od Španjolske i Mađarske u prva dva nastupa na Europskom rukometnom prvenstvu, izbornik Nenad Šoštarić nije nezadovoljan učinkom igračica u pomlađenoj reprezentaciji.

- Potpuno sam siguran da s nekoliko iskusnijih igračica možemo igrati sa svima. Dapače, možemo biti među onima koji se bore za visoke plasmane - izjavio je izbornik dan uoči posljednje utakmice u prvog kruga na Europskom prvenstvu u Francuskoj, u kojoj se Hrvatska u srijedu u 18 sati sastaje s Nizozemskom u Montbeliardu.

- Moj primarni cilj je uvođenje što više mladih i perspektivnih imena u nacionalni sastav. Sigurno je kako im nedostaje utakmica te je u ovome trećem dvoboju važno dati priliku svima. Znam da je teško iznenaditi prvog u skupini, ali ćemo pokušati. Maksimalno ćemo ući u ovaj dvoboj, igrat ćemo u skladu sa svojim mogućnostima i vjerujem kako ćemo uspjeti. Samo ekipnim angažmanom možemo i ubuduće dolaziti do nastupa na velikim natjecanjima”, najavio je dvoboj s Nizozemkama hrvatski izbornik.

Šoštarić je uvjeren u potencijal hrvatskog ženskog rukometa, pogotovo ako se u sljedećim reprezentativnim akcijama aktiviraju i iskusnije igračice.

- Nakon ovog EP-a, rukometna obitelj, a to je naš Savez, mora razmisliti o aktiviranju naših najboljih imena. S mladim curama je teško ostvariti plasman na veliko natjecanje. Zato ćemo u kvalifikacijama za SP zvati najbolje, jer je plasman i nastup na takvoj smotri preduvjet razvoja i prosperiteta ženskog rukometa. Sada sam potpuno siguran da s nekoliko iskusnijih igračica možemo igrati sa svima. Dapače, biti među onima koji se bore za visoke plasmane - zaključio je Šoštarić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije