Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Wembley

Jelavić zabio za vodstvo Evertona, Liverpool preokrenuo na 2:1

nikica jelavić (1)
PA/Pixsell
14.04.2012.
u 14:01

Jelavić je u 24. minuti sjajno reagirao, iskoristio pogrešku Liverpoolove obrane i doveo Everton u vodstvo. No, finale Redsima donio je Carroll u završnici susreta

Da u 62. minuti Evertonov branič Sylvain Distin nije katastrofalno pogriješio i poklonio loptu Liverpoolovu napadaču Luisu Suarezu koji je zabio za 1:1, Nikica Jelavić vjerojatno bi se mogao pohvaliti jednim od najvećih skalpova u dosadašnjem dijelu karijere. Ovako, Nikici će polufinale FA kupa na Wembleyu ostati u sjećanju "samo" po činjenici da je zabio Liverpoolu pred 87 231 gledateljem u jednom od najprestižnijih kup-natjecanja na svijetu. Kažemo "samo" jer Nikica je već odavno pokazao kako je igrač za najveće domete, a to je demonstrirao i jučer kada je u 24. minuti sjajno reagirao i iskoristio katastrofalno lošu reakciju Carraghera koji je napucao Evertonova napadača Cahilla.

Lopta se odbila do Nikice koji ju je lakoćom "spakirao" u lijevi kut pokraj nemoćnog Jonesa. No, Redsi su do kraja uspjeli preokrenuti, a za končanih 2:1 pobrinuo se Andy Carroll u 87. minuti. Protivnika u finalu saznat će danas nakon utakmice Tottenhama i Chelsea. Bit će to njihov prvi finale nakon 2006. godine u kojem su pobijedili West Ham. Za Nikicu je to sigurno jedan od najdražih pogodaka u karijeri. Jer, kako je sam kazao, igranje na Wembleyu bilo je ispunjenje njegova dječačkog sna.

A porazu unatoč, jučer se zbog njegove izvedbe slavilo i u ložama na Wembleyu jer su ga uživo u London došli pogledati otac Filip, menadžeri Siniša Šošo i Velibor Momčilović, bivši hrvatski reprezentativac Janko Janković, te prijatelji Ivica Lozušić i Predrag Jurić, inače skaut Pharos sporta, agencije koja zastupa našeg napadača.

A i jučer je bilo jasno zašto o Nikici svi stručnjaci na Otoku pričaju kao o jednom od najboljih Evertonovih akvizicija posljednjih godina. Sve konkretno što je Everton napravio u opasnoj zoni pred Liverpoolovim vratima bilo je u režiji našeg napadača.

A s koliko emocija su i u Liverpoolu ušli u ovu utakmicu jasno pokazuje i izjava strijelca Carrola: - Postići pogodak na ovoj utakmici bio je najbolji osjećaj u mom životu. Kritizirali su me posljednjih mjeseci i zato mi je ova utakmica bila poseban motiv. Jednostavno sam morao zabiti, posebno zbog one situacije kada sam promašio gotovo prazna vrata u prvom poluvremenu.
Prvi put otkako je prije 15 mjeseci došao u Liverpool Carroll je zabio u dvije utakmice zaredom. Nažalost po Jelavićevu momčad, pojačanje koje su Redsi platili 35 milijuna eura pokazalo je svoju napadačku kvalitetu u jednoj od najvažnijih utakmica sezone.

Everton:  Howard, Neville, Distin, Heitinga, Baines, Osman, Fellaini, Gibson, Gueye, Cahill, Jelavić.
Liverpool: Jones, Johnson, Carragher, Škrtel, Agger, Gerrard, Spearing, Henderson, Downing, Carroll, Suarez.
Ključne riječi

Komentara 5

Avatar Ivica6
Ivica6
14:26 14.04.2012.

Kada ga se sjetim kakva je \"smlatina\" bio u Hajduku... Očito nije samo do naših nogometaša, problem je više u onima koji pokušavaju sve to voditi. Nikica, čestitam i puno sreće dalje.

OB
-obrisani-
14:26 14.04.2012.

U klubu briljira ,u reprezentaciji zabrlja.... Zivi bili pa vidjeli....

OB
-obrisani-
15:26 14.04.2012.

Everton dobio po tamburi ....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije