Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sportski tjednik Max

Jelavić za Max!: Ni kod Štimca, kao ni kod Bilića, ne trebam privilegije

Nikica Jelavić (1)
Pixsell
03.08.2012.
u 20:45

- Bio sam sudionik okršaja Hajduka i Dinama, Rapida i Austrije, Celtica i Glasgow Rangersa i sada Evertona i Liverpoola. Svaki je poseban na svoj način

Petnaestak dana prije početka nove natjecateljske sezone Nikica Jelavić (26) brusi formu na pripremama s Evertonom. Od završetka Europskog nogometnog prvenstva naš se napadač nije oglašavao u medijima.

Mjesec dana odmora iskoristio je da napuni baterije i uživa u ljepotama Jadranskog mora. Nije od onih koji su skloni odlasku u kvazimondene destinacije. I posjet rodnoj Gabeli neizostavan je dio ljetnog rituala.

– Ma gdje ću ja dalje od našeg Jadrana! Sve mi je tu pred nosom. Jedino se tu mogu opustiti kako treba. Sada se polako već psihički pripremam za novu sezonu. Očekivanja su velika – ističe Nikica.

Prošlu sezonu pamtit će po puno dobrih stvari. Već je u prvih nekoliko utakmica u Engleskoj pokazao da je dovoljno dobar da igra na najvišoj europskoj razini. Njegovu moć realizacije osjetili su najveći otočki klubovi.

– Naravno, i ove sezone želim zabijati. Imamo dobru momčad koja se nije bitnije mijenjala. Doveli smo Naismitha (iz Glasgow Rangersa, nap. a.) i Pienaara (iz Tottenhama, nap. a.) dok je Tim Cahill otišao u New York Red Bullse. Mislim da će momčad u ovoj kompoziciji biti dovoljno dobra da izbori plasman u jedno od europskih natjecanja sljedeće sezone. Veselim se velikim utakmicama s najjačim momčadima Premiershipa.

Kako sada doživljavate suparništvo Evertona i Liverpoola?

– To je nešto neopisivo! Ali u karijeri sam zaista imao priliku igrati velike derbije. Bio sam sudionik okršaja Hajduka i Dinama, Rapida i Austrije, Celtica i Glasgow Rangersa i sada Evertona i Liverpoola. Svaki je poseban na svoj način. Sretan sam što mogu biti dio tako velikog derbija kao što je to ovaj liverpoolski.

Što očekujete od novog izbornika koji je ne tako davno izjavio da bi igru reprezentacije trebalo podrediti upravo vama?

– Očekujem da i s njim, baš kao i sa Slavenom Bilićem, imam korektan odnos. Očekujem da dobijem šansu i da se izborim za mjesto u udarnoj postavi. Nikakve privilegije! Na to, uostalom, nisam navikao u karijeri. Igora Štimca poznajem još iz doba dok sam bio u Hajduku. O njemu znam da je veliki “fajter” i takav će stav tražiti i od nas igrača.

A što Jelavić misli o Modrićevu transferu, što je rekao o atmosferi u svlačionici Hrvatske na Euru te kakav je odnos imao sa Slavenom Bilićem, pročitajte u sportskom tjedniku Max!, koji u subotu dolazi na kioske!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije