Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pred 50.000 navijača

Australski učitelj iznenadio Pacquiaoa i približio ga umirovljenju

Jeff Horn - Manny Pacquiao
Foto: Reuters/PIXSELL
1/8
02.07.2017.
u 09:19

Bio je to vrlo izjednačen i neizvjesan meč, gdje je po sucima bolji dojam ostavio 28-godišnji Australac.

Jeff Horn je novi boksački WBO prvak u velter kategoriji, nakon što je jednoglasnom sudačkom odlukom savladao Mannya Pacquiaoa. Bio je to jedan vrlo izjednačen i neizvjesan meč, gdje je po sucima bolji dojam ostavio 28-godišnji Australac. Ipak, boksačka javnost je u slučaju odluke podijeljena.

Manny Pacquiao hrabro je došao na gostujući teren, suprotstaviti se Jeffu Hornu u njegovom rodnom gradu Brisbaneu, na stadionu pred 50.000 navijača. I tamo je odradio 12 rundi protiv puno mlađeg protivnika, nakon čega je boksačka javnost još jednom podijeljena, a razlog tome je uvijek isti. U pitanju je, naravno, sudačka odluka, piše Fight Site.

Glavni razlog je tome što je Filipinac kroz 12 rundi uputio i pogodio više udaraca od australskog školskog učitelja, no to sucima nije predstavljalo problem da donesu odluku u korist Horna. Jedan sudac je to vidio čak podosta uvjerljivo, odnosno 117-111, što bi bilo 9-3 u runda, dok su dvojica meč procijenila rezultatom 115-113.

Foto: Reuters/PIXSELL/Ilustracija


Iako to sucima ne bi smjelo djelovati na dojam, Horn je bio agresivniji borac i svaki njegov jači napad je popraćen od strane publike, koja bi odmah ustajala na noge i krenula sa žestokim ovacijama. Dojam je bio da Pacquiao udarce uspješno izbjegava i blokira te u tim situacijama jako dobro kontrira. Činilo se kako Pacquiao sve više hvata ritam kako je borba tekla, a posebno su opako izgledali njegovi udarci u tijelo Australca.

Druga polovica meča donijela je sporiji ritam, no unutar njega se činilo kako Pacquiao sve više preuzima kontrolu. Horn je jako dobro izgledao u trenucima kada bi uspio pronaći neki jaki udarac, no nedostajale su kombinacije koje bi uzrokovale veću štetu. Pacquiao je pred kraj meča vjerojatno osjetio da bi sudačke kartice mogle biti vrlo neizvjesna te je krenuo po nokaut, no Horn je još uvijek imao dovoljno snage za kvalitetno izbjegavanja. Meč je završio suprotno od onog kako je započeo, Filipinac je napada, dok je Horn podosta dobro kontrirao.

Nakon što je donesena odluka, stadion je eksplodirao od oduševljenja, dok je Pacquiao bio vidno razočarana. Njegov trener, Freddie Roach, je prije meča izjavio kako bi poraz vjerojatno značio konačno umirovljenje, no vidjet ćemo što će se zapravo dogoditi u idućih nekoliko tjedana.

Ključne riječi

Komentara 1

LO
Long
15:06 02.07.2017.

Sramota od sudjenja. Sudac u ringu je htio prekinut borbu na kraju 9.runde, kako je Manny razbio Jeffa, da bi na kraju dobio Jeff. Sramota, nista drugo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije