Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKON PORAZA HRVATSKE

Je li poznati hrvatski sportaš pretjerao s ovom objavom? Dio navijača ga kritizira

Hrvatska
Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/6
16.07.2018.
u 13:15

"Srce mi se slama na ovakvu objavu koja je za jednog olimpijskog i svjetskog šampiona potpuno neprimjerena. U najmanjem slučaju ovo nije šala, ovo je rasizam. Sramite se", napisao je Kostelićev fan.

Slavni hrvatski skijaš Ivica Kostelić nakon poraza nogometne reprezentacije od Francuske u finalu SP-a za profilnu fotografiju na Facebooku postavio je zastavu Gvineje.

Dio navijača smatra da je Kostelić tako aludirao na velik broj tamnoputih igrača iz Francuske, a posebno na strijelca Paula Pogbu, čiji su roditelji Gvinejci.

"Vi i vaša sestra moji ste skijaški uzori. Gledam vaše uspjehe svakodnevno, razmišljam o skijanju i kad je ljeto i sve što volim jest samo snijeg i rekreacija na snijegu koju sam upio od vas. Srce mi se slama na ovakvu objavu koja je za jednog olimpijskog i svjetskog šampiona potpuno neprimjerena. U najmanjem slučaju ovo nije šala, ovo je rasizam. Sramite se", napisao je Kostelićev fan.

"Jadno je umanjivati nečiji uspjeh samo jer je drugog porijekla. Kakve veze ima što su crni ili što su im korijeni iz Afrike? Francuzi su na papiru i, uostalom, prilično su dobro igrali. Umjesto radovati se dobroj igri hrvatskih igrača i visokoj poziciji ovako reagirati jest u najmanju ruku neprimjereno i jadno", smatra jedna djevojka.

No, dio Kostelićevih fanova brani našeg skijaša.

"Ovo nema veze s rasizmom nego samo s istinom da Francuzi nemaju ni jednog rođenog Francuza nego su svi iz kolonija", piše jedan fan.

Je li Ivica Kostelić pretjerao ovom objavom?

>> Navijači na Trgu čekaju nogometaše

Komentara 38

Avatar tetina
tetina
13:40 16.07.2018.

A gdje ste vi mogli pročitati da se Kostelic rasistički rugao bilo kome...čovjek je samo stavio zastavu Gvineje od kuda dolaze ovi koji igraju za francusku reprezentaciju..a to što vi okrećete to je problem u vama ne u Kostelicu!

PO
PozdravizIstre
14:06 16.07.2018.

Nije Ivica rasist nego je jednom slikom rekao ono sto je cinjenica i sa kojom se mnogi slazemo. Lako francuzima tako pobjediti kad su velesila, puno brojnija od nas i imaju siroki izbor nogometasa iz njihovih bivsih kolonija. A da ne govorimo o uvjetima treniranja i stadionima... Oni su pobjedili ali nasi su heroji!

DU
Deleted user
14:18 16.07.2018.

Uživaj ivaca. Hrvatima ništa ne može pokvariti ovaj predivni trenutak. Oni kojima se to ne sviđa neka samo pate. Svjet obožava hrvate.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije