Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Matea Ikić

Javila se hrvatska sportašica iz grada koji je teško pogođen potresom, imala je nevjerojatnu sreću

Earthquake in Diyarbakir
Foto: SERTAC KAYAR/REUTERS
1/7
06.02.2023.
u 10:57

Hrvatska odbojkašica Matea Ikić (33) igra u Gaziantepu, gradu koji je teško pogođen potresom. Imala je sreću da je u trenutku potresa bila s klubom u Istanbulu.

Više od 500 ljudi je poginulo i stotine ozlijeđeno u velikom potresu magnitude 7,8 po Richteru koji je pogodio središnju Tursku i sjeverozapadni dio Sirije. Epicentar potresa bio je u okrugu Pazarcik, u pokrajini Kahramanmaras na jugoistoku zemlje, oko 60 km zračne linije od sirijske granice, a osjetio se i na Cipru i u Libanonu.

Hrvatska odbojkašica Matea Ikić (33) igra u Gaziantepu, gradu koji je teško pogođen potresom. Imala je sreću da je u trenutku potresa bila s klubom u Istanbulu.

- Mi živimo na jugu grada, a epicentar je bio na sjeveru. Dečko je ostao u stanu koji nije toliko stradao jer je to novogradnja. No, u gradu je puno toga srušeno, a zgrade se još ruše - rekla nam je Matea te dodala:

- U četiri ujutro me zvao dečko suigračice jer nju nije mogao dobiti na mobitel. Protrnula sam kada sam vidjela poziv tako rano, znala sam da nešto nije u redu.

Ovo joj nije prvi potres koji je doživjela u Turskoj.

- Ovo je već treći potres koji sam doživjela u Turskoj, no ovaj je daleko najsnažniji. Naše prvenstvo će biti prekinuto.

Iz Turske nam se javila i Katarina Ježić (30), hrvatska rukometna reprezentativka. Katarina igra za turski klub Kastamonu.

- Epicentar je dosta daleko od nas, ali se i u našem gradu treslo - rekla je Ježić i dodala: 

- Velika tragedija, žao mi je svih ljudi. Ne dao Bog da se to opet nekome dogodi.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije