Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Euro U-17

Jarni: Neki igrači su se žalili na crijevnu virozu, ali smo jako dobro pripremljeni za susret

storyeditor/2023-05-20/PXL_120818_21628163-1.jpg
Luka Stanzl/PIXSELL
21.05.2023.
u 12:52

Nakon minimalnog poraza od Engleza (0:1) u prvom kolu Eura, hrvatski mladi reprezentativci novu priliku imaju danas protiv vršnjaka iz Švicarske (16.30 sati)

Robert Jarni svoje je izabranike poveo na Europsko U-17 nogometno prvenstvo u Mađarsku pun optimizma. Izbornik mlade hrvatske vrste siguran je da će se njegovi momci dokazati, a nakon minimalnog poraza od Engleza (0:1) u prvom kolu, novu priliku imaju već danas protiv vršnjaka iz Švicarske (16.30 sati).

– Prebolio sam poraz od Engleske, naš trenerski posao je takav da to moraš zaboraviti, ali žao mi je naših igrača koji su dali sve od sebe. Šteta što nismo uspjeli izbjeći poraz jer smo u drugom poluvremenu imali više izglednih prilika od protivnika, ali, nažalost, lopta nije ušla u gol i s tim se moramo pomiriti – rekao je Jarni u najavi susreta za službenu stranicu HNS-a.

Engleska je ionako favorit skupine D u kojoj smo još sa Švicarskom i Nizozemskom. No i protiv Otočana Jarnijevi su igrači bili dobri, a posebno se istaknuo mladi vratar Osijeka Jan Hlapčić koji je obranio jedanaesterac. Takav potez zasigurno mu je dao novu dozu samopouzdanja i uoči susreta sa Švicarskom u kojem će mini vatreni također morati biti oprezni.

– Gledali smo Švicarsku koja je iznenadila Nizozemsku, to je samo dokaz naše teze da igramo u najtežoj skupini na Euru. Međutim, bez obzira na to, pripremljeni smo jako dobro za Švicarce, moramo ići na pobjedu. Imamo nekih sitnih zdravstvenih problema u momčadi, neki su se igrači žalili na crijevnu virozu, ali za utakmicu će svi biti spremni – dodao je Jarni.

Novi susret koji može donijeti vrijedne bodove najavio je i veznjak Dinama Branko Pavić.

– Stanje u momčadi je jako dobro, svi se radujemo novoj utakmici koju s nestrpljenjem očekujemo. Vjerujem da ćemo prikazati dobru igru i dati sve za Hrvatsku. Očekujem čvrstu utakmicu s puno duela. Švicarci će vjerojatno opet igrati u niskom bloku i tražiti priliku da zaprijete iz kontre, ali mi također moramo biti vrlo disciplinirani i pokušati iskoristiti svoje šanse kojih će, uvjeren sam, biti tijekom utakmice. Kalkulacije? Nama kalkulacija, želimo pobijediti u obje utakmice koje su pred nama i plasirati se u sljedeći krug natjecanja.

Podsjetimo, Švicarska U-17 u prvom je kolu iznenadila Nizozemsku U-17 pobjedom 2:0, a dodajmo i da u iduću fazu natjecanja prolaze dvije najbolje plasirane reprezentacije u skupini. Hrvatsku nakon Švicarske još čeka ogled protiv Nizozemske 24. svibnja (15 sati).

Inače, naša U-17 vrsta ponovno je na velikoj sceni, sada europskoj, a izbornik Jarni već je najavio da je cilj plasman na Svjetsko prvenstvo.


 
 

Komentara 1

B2
bordon 2
18:40 21.05.2023.

E moj Jarni baš si ih pripremio. Protiv Engleza loše. A protiv Švicarske još lošije. Neki su odigrali jako, ali baš jako loše.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije