Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"najluđa utrka na svijetu"

Japanac Sato pobjednik 500 milja Indianapolisa, Alonso na 21. mjestu

IndyCar: 104th Running of the Indianapolis 500
Foto: Mike Dinovo/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
24.08.2020.
u 14:01

"Prvi Indy 500 završen. Ovo je jedno od najvećih iskustava za bilo kojeg vozača. Željeli smo se danas boriti za pobjedu, ali nismo imali brzinu, a ni ja još nemam dovoljno potrebnog iskustva", poručio je Alonso.

Bivši japanski vozač formule 1 Takuma Sato u nedjelju je po drugi put u karijeri pobijedio na najpoznatijoj utrci američke Indycar serije "Indianapolis 500", dok je bivši dvostruki svjetski prvak u formuli 1 Fernando Alonso završio na 21. mjestu.

Španjolac je bio na 15. mjestu kad je 75 krugova prije kraja zbog problema s automobilom zaostao za jedan krug i pao na 21. mjesto.

Tako mu je propala prilika da se pridruži Britanci Grahamu Hillu kao drugi vozač u povijesti koji je osvojio "trostruku krunu" automobilističkog sporta - naslov svjetskog prvaka u formuli 1 te pobjede na legendarnim utrkama 24 sata Le Mansa i 500 milja Indianapolisa.

Na novu priliku Alonso će morati čekati najmanje dvije godine, jer se od sljedeće sezone odlučio za povratak u formulu 1 u momčadi Renault.

U poruci na Instagramu Alonso je napisao da je ovo "najluđa utrka na svijetu" te da mu je bila čast što je uopće mogao sjediti za upravljačem jednom od automobila.

"Prvi Indy 500 završen. Ovo je jedno od najvećih iskustava za bilo kojeg vozača. Željeli smo se danas boriti za pobjedu, ali nismo imali brzinu, a ni ja još nemam dovoljno potrebnog iskustva", poručio je Alonso.

Veći dio utrke u vodstvu je proveo peterostruki prvak u Indycaru Novozelanđanin Scott Dixon koji je već na startu zasjeo na vodeću poziciju pretekavši Marca Andrettija koji je imao najbolju startnu poziciju. Dixon je vodio u 111 od 200 krugova, ali ga je Sato prestigao nakon posljednjeg ulaska u boks.

Tri kruga prije kraja utrke na stazu je izašao sigurnosni automobil i time je Satova pobjeda bila zapečaćena. Za 43-godišnjeg Japanca, vozača momčadi Rahal Letterman u kojoj je jedan od dvojice vlasnika proslavljeni televizijski voditelj David Letterman, to je bila druga pobjeda na 500 milja Indianapolisa, a prvu je ostvario 2017.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije