Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RAZMIŠLJANJA TRENERA

Jakirović posebno pohvalio tri igrača. Jeličić: Rijeka je i dalje u prednosti za titulu

Zagreb: Konferencija za medije nakon završetka utakmice GNK Dinamo - HNK Gorica
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/8
28.02.2024.
u 21:19

'Pričuve? Nema tu pričuva, A i B ekipa, nama je svaki igrač podjednako važan', rekao je trener Dinama

Četiri pogotka, četiri različita strijelca. Dinamo je bez većih poteškoća prošao Goricu i sada gleda prema polufinalu domaćeg Kupa. Jasno, do te utakmice odigrat će maksimirski plavi još puno drugih dvoboja, ali i ovo je uspjeh kojeg valja notirati.

Dakle, Vidović, Brodić, Kulenović i Vrbančić. Sve momci koji baš i ne figuriraju kao udarni prvotimci u upravo takvim, važnim utakmicama kod Sergeja Jakirovića. Više smo pri vrhovima zapisnika znali viđati druga prezimena, dok bi strijelci mahom bili ispod crte koja razdvaja igrače koji startaju "na nogama" i one koji ih gledaju s klupe. Ili smo možda u krivu?

- Nisu to pričuve, nema prva i druga ekipa, uvijek imamo plan A i plan B, sve ovisi o rezultatu. Brodića smo doveli jer kvalitetom zaslužuje to. Petković je reprezentativac, ali Brodić i Kulenović, svi su različiti. Mogu se i svi zajedno iskoristiti, svaki igrač nam je potreban, zato mi je drago što su tako odigrali - rekao je trener Jakirović nakon pobjede protiv Gorice.

Bilo je dobro, podvukao je.

- Čestitam dečkima na odličnoj igri, od prve sekunde smo bili koncetirani. Otvorili smo sjajno, poveli 2-0 i kontrolirali sve. Odmarali smo neke igrače, debitirao je Cvetko, zabio i Vrbančić, sjajna večer za nas. Sad igrači koji su manje igrali vide zašto im skačemo po glavi na svakom treningu. Više puta sam ponovio, "živi" smo na svakoj fronti - dodao je.

Jednu je utakmicu s klupe mogao konačno ispratiti bez previše nerviranja.

- Ne znam koji je mjerač za stres, ali nisam ja nikad miran. Hoću da sve bude bolje, da u individualnim analizama koje radi Sandro bude još bolje. Sučić? Pero je ušao u ozbiljan kontinuitet s visokim radnim navikama, nema šanse da neka informacija prođe kraj njega da ju ne shvati. Cvetko je cijelo vrijeme s nama od priprema, drago mi je radi njega. Vrbančić? Nije počastio poslije Ponikva, a još je i danas zabio. Samo ne znam odakle će počastiti. On je "osmica" ili "desetka", mladi igrač koji ima svjetlu budućnost.

28.02.2024., Zagreb - SuperSport Hrvatski nogometni kup, cetvrtina finala, GNK Dinamo - HNK Gorica. Trener HNK Gorice, Dinko Jelicic na konferenciji za medije nakon utakmice. Photo: igor Kralj/PIXSELL
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Riječ je dobio Dinko Jeličić, trener Gorice.

- Zasluženo smo ispali. Dinamo je od početka dobro ušao, mi prelabavim gardom. Imam osjećaj da smo lagano ovo izgubili, plan je bio da budemo agresivniji i čvršći. Vjerojatno su prva dva gola usmjerili utakmicu. Kasnije smo nešto kreirali, ali na kraju ako želite više u utakmici protiv Dinama, to mora biti bolje, Dinamo je na kraju zasluženo dobio - rekao je Dinko Jeličić, koji je tri tjedna poslije prvenstvenog poraza u Maksimiru rekao da je Rijeka najbliže naslovu:

- I dalje mislim da je Rijeka najbliže naslovu, kao što sam tada rekao, oni imaju najmanji pritisak. Tada Dinamo nije prošao Betis u Europi, to im je sad još s aspekta prvenstva dodatan hendikep, s time se nije lako nositi. Iako su dečki koji su danas za Dinamo odradili posao, pokazali su da Dinamo ima dvije prave momčadi, ali neće im biti lagano. Ako moram davati prednost, dao bi ju Rijeci.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije