Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Počinje polufinale doigravanja

Jadran je favorit protiv Primorja, ali hendikep bi mogao proći. A sve možete gledati i na televiziji

Igor Hinić
Marko Lukunić/PIXSELL
31.03.2023.
u 11:13

Jadran je favorit, tu nemamo što pričati, ali ni mi ne igramo loše. Dapače, dobri smo. Idemo sad zapravo vidjeti gdje smo. Ovo sa Solarisom u četvrtfinalu nam je bio imperativ dok je Jadran, jednako kao i Jug, ipak priča za sebe. Međutim, imamo pravo nadati se, tražiti nešto, dati sve od sebe. Našu priliku tražimo u neprilici Jadrana, kaže trener Primorja Igor Hinić

Doigravanje za hrvatskog vaterpolskog prvaka ulazi u onu najzanimljiviju fazu. Kreću polufinalni okršaji u kojima su splitski Jadran i dubrovački Jug AO naglašeni favoriti, ali to moraju dokazati i u bazenu. A neće im biti lako: jugaši se uoči utakmica sa zagrebačkom Mladosti sjećaju poraza od šest razlike u svom Gružu, u natjecanju Regionalne premijerne lige, a jadranaši znaju da je riječko Primorje puno jače nego što to govori činjenica da su Riječani ove sezone igrali u drugom razredu regionalaca. I puno jače od onoga što su procijenili bukmejkeri, odredivši tečaj na pobjedu Jadrana sa 1,01 a na pobjedu Primorja 18,5. 

Vjerojatno u večerašnjem prvom srazu jadranaša i primorjaša u Splitu (20.10, SPTV) neće biti iznenađenja. Ali oni koji žele izazvati sreću mogli bi, primjerice, odigrati hendikep (-8,5) protiv Jadrana. Sumnjamo da će učenici Igora Hinića izgubiti baš s devet razlike...

- Jadran je favorit, tu nemamo što pričati, ali ni mi ne igramo loše. Dapače, dobri smo. Idemo sad zapravo vidjeti gdje smo. Ovo sa Solarisom u četvrtfinalu nam je bio imperativ dok je Jadran, jednako kao i Jug, ipak priča za sebe. Međutim, imamo pravo nadati se, tražiti nešto, dati sve od sebe. Našu priliku tražimo u neprilici Jadrana, ha-ha - u pomalo šaljivom tonu kaže trener Primorja Igor Hinić

Primorje je u polufinalu doigravanja prvi put nakon šest godina i sigurno je da će Riječani dati sve od sebe, da možda iznenade, ili da barem ostave što bolji dojam.

Da je Jadran neosporno jači "priznaje" i kapetan Splićana Anđelo Šetka.

- Objektivno mi jesmo jača momčad, na papiru i kako god gledali, međutim naravno da će jedna mlada momčad kakvo je Primorje tražiti svoju priliku. Pokazali su Riječani, uostalom, u zadnjim utakmicama, i protiv Solarisa i ranije protiv Mladosti, da oni imaju itekakvu kvalitetu. Momčad koja je ‘fajterski’ nastrojena kao što i treba biti. Mislim da će puno ovisiti o nama, kako ćemo mi pristupiti i igrati. Ja sam uvijek ipak oprezan, ne volim unaprijed davati neke velike najave, jer se obično neke unaprijed uračunate pobjede u sportu vrate kao bumerang. Idemo mi zato odraditi ovu utakmicu kako treba, maksimalna koncentracija na suparnike i na nas same - ističe Šetka.

Jug i Mladost svoju će prvu polufinalnu utakmicu odigrati dan kasnije, u subotu 1. travnja u 19 sati.

Komentara 1

MO
montello
14:38 31.03.2023.

Jadranu zadnja sansa za osvojiti prvenstvo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije