Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Večeras u 18.50, HTV 2

Jadran i Jug danas odlučuju o prvaku Hrvatske, ulaznice su odavno rasprodane

Dubrovnik: 4. utakmica doigravanja vaterpolskog PH: Jug AO - Jadran
Grgo Jelavic/PIXSELL
17.05.2023.
u 16:00

Večeras u 18.50 (HTV 2) obojica sudaca u tzv. majstorici bit će stranci. Potencijalno eksplozivan sraz sudit će Grk Georgios Stavridis i Talijan Alessandro Severo.

Vodstvo lige ništa nije prepustilo slučajnosti uoči pete i posljednje finalne utakmice doigravanja za naslov hrvatskog vaterpolskog prvaka između splitskog Jadrana i dubrovačkog Juga AO. Večeras u 18.50 (HTV 2) obojica sudaca u tzv. majstorici bit će stranci. Potencijalno eksplozivan sraz sudit će Grk Georgios Stavridis i Talijan Alessandro Severo. Dok je prostor za zapisničkim stolom podijeljen na splitski i dubrovački dio, opunomoćenici su Milivoj Bebić i Luko Vuletić.

Ništa, dakle, ne bi smjelo ugroziti visoka očekivanja od večerašnjeg susreta, ili će Jadran osvojiti svoj prvi naslov hrvatskog šampiona ili će Jug obraniti naslov i stići do čak 18 zvjezdice. A nakon posljednje, četvrte utakmice doigravanja - u kojoj su gospari svladali jadranaše s 13:6 - obje su momčadi odradile svoje ispite u Ligi prvaka. I obje su izgubile, samo što je Jug osigurao nastup na završnom turniru u Beogradu, a Jadran nije.

Splićani su, dapače, na gostovanju kod Pro Recca štedjeli neke igrače, moglo bi se reći i ključnu četvorku: vratara Anića, sidraša Dobuda, najboljeg strijelca Marinića Kragića i ljevorukog Zovića.

- Za nas ta utakmica nije bila od nekog velikog značaja, nije bilo imperativa jer smo se usredotočili na majstoricu s Jugom. Igramo doma, pred punim tribinama. Bit će to veliki pritisak za igrače, ali mislim da su spremni za završni dvoboj. Napravili smo dosad sve što smo trebali i sad očekujemo da ćemo iskoristiti prednost domaćeg bazena - kazao je Jadranov trener Jure Marelja i dodao:

- Vjerujem da ćemo biti pravi i da ćemo osvojiti taj toliko žuđeni naslov, ali ako jugaši budu bolji, sportski ćemo im čestitati.

Njegov kolega s Jugove klupe Vjekoslav Kobešćak ističe:

- Mislim da je svaka utakmica u finalnoj seriji priča za sebe. Drukčija je i priprema. U petoj utakmici je više toga na strani Jadrana. Ako ništa drugo, a onda radi domaćeg bazena. Ove ih godine nismo uspjeli pobijediti u Splitu, imamo velikih problema kada igramo ondje i u tome vidim prednost Jadrana. No, pokušat ćemo osvojiti naslov i time učiniti ovu sezonu i više nego uspješnom za nas.

S kolikim se uzbuđenjem iščekuje ova utakmica pokazuje i podatak da su ulaznice odavno rasprodane. Na Poljudu će biti podignute i montažne tribine, ali svejedno će utakmici uživo moći svjedočiti 1200 do maksimalno 1300 sretnika. Ostali se mogu utješiti televizijskim prijenosom.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije