Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZBACIO FEDERERA

J. M. del Potro odlučan da ponovi trijumf iz 2009. godine

Juan Martin Del Potro
Foto: Reuters/PIXSELL
08.09.2017.
u 23:45

– Osjetio sam da za mene nema mjesta u polufinalu. Iskreno, Del Potro će imati veće izglede da pobijedi Rafu od mene. Na neki način je i bolje što sam ispao, nisam u potrebnoj formi, a netko drugi će dobiti priliku da odigra dobro - istaknuo je Federer.

Nakon jednog od najspektakularnijih preokreta u povijesti tenisa, koji je priredio u prethodnom kolu pobijedivši Austrijanca Dominica Thiema s 3:2, Argentinac Juan Martin del Potro napravio je još jedan pothvat. U četvrtfinalu je, pred do kraja ispunjenim ustreptalim tribinama središnjeg stadiona US Opena, pobijedio Rogera Federera, osvajača 19 Grand Slam naslova, sa 7:5, 3:6, 7:6 (8), 6:4.

Federer ispustio tri set-lopte

Argentinac je prije osam godina pobijedio Federera u finalu US Opena, prekinuvši niz od pet uzastopnih Rogerovih naslova na tom turniru, a sada ga je onemogućio u njegovu eventualnom vraćanju naslova, ali je i spriječio prvi sraz Švicarca s Rafaelom Nadalom u Flushing Meadowsu. Nadal je, naime, svoj dio posla obavio, lako je, sa 6:1, 6:2, 6:2, pobijedio rusku 19-godišnju nadu Andreja Rubljova.

Ključni trenuci u srazu Federera i Del Potra zbili su se u završnici trećeg seta. Pri vodstvu od 6:4 Federer je propustio jednu, a u tie-breaku (7:6, 8:7) još dvije set-lopte. Gubitak tog seta vidljivo ga je uzdrmao, pa je Del Potro u četvrtom setu samo trebao rutinski okončati posao.

– Pružio sam možda i najbolju igru na turniru. Sve sam učinio dobro, udarao sam forhende najjače što sam mogao. Odigrali smo sjajan meč, mislim da sam zaslužio pobjedu. Ovo mi je omiljeni turnir. Igrao sam protiv Rafe i 2009. godine i nadam se da ću ponoviti rezultat. Uz ovakvu podršku s tribina sve je moguće – kazao je Del Potro koji je te 2009. i osvojio US Open. U finalu je nadjačao Federera u pet setova, a u polufinalu Nadala sa 6:2, 6:2, 6:2.

Sam Federer prilično je mirno podnio poraz. Ili je to znao dobro odglumiti:

– Osjetio sam da za mene nema mjesta u polufinalu. Iskreno, Del Potro će imati veće izglede da pobijedi Rafu od mene. Na neki način je i bolje što sam ispao, nisam u potrebnoj formi, a netko drugi će dobiti priliku da odigra dobro - istaknuo je Federer.

U drugom polufinalu će se, kao što se zna od dan prije, sučeliti Južnoafrikanac Kevin Anderson i Španjolac Pablo Carreno Busta.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije