Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Davisov kup

Izbornik Krajan umjesto Borne Ćorića pozvao Viktora Galovića

Viktor Galović
Foto: Slavko Midžor/Pixsell
1/5
05.09.2017.
u 15:47

– S Marinom u sastavu mi smo još uvijek favoriti u ovom meču. Vjerujem da možemo pobijediti Kolumbijce i ostati u Svjetskoj skupini – napominje Krajan koji je ovih dana okončao i trenersku suradnju s Anom Konjuh.

Izbornik hrvatske teniske reprezentacije Željko Krajan objavio je sastav za kvalifikacijski dvoboj s Kolumbijom koji će se od 15. do 17. rujna odigrati u Bogoti. No najznačajnija novost je što u sastavu ni ovaj put neće biti Borne Ćorića. Iako se činilo da su svi nesporazumi na relaciji Ćorić – Krajan, nastali nakon lanjskog finala s Argentinom, bili izglađeni...

Borna je na US Open otišao kao 61. tenisač na svijetu, a dvije pobjede u New Yorku (od kojih je posebno značajna ona protiv A. Zvereva) pogurat će ga za pet mjesta pa bi sljedećeg ponedjeljka trebao biti 56. na ATP listi. Jasno da naš mladi tenisač tom pozicijom ne može biti zadovoljan. A i povez na koljenu u meču protiv Andersona sugerirao je da će Borna vjerojatno preskočiti Bogotu.

Kako sada stvari stoje, Ćorićev sljedeći nastup trebao bi se dogoditi na ATP 250 turniru u St. Peterburgu (dvorana, nagradni fond od 1,064.715 USD), koji je u tjednu nakon Davisova kupa. I naravno da će krenuti komentari u stilu: kako tamo može igrati, a za reprezentaciju ne?

Nezgodno malo jest, ali treba znati da tenisači ipak žive od turnirskih nastupa, a ne od igara za reprezentaciju. Ovo drugo je patriotska dužnost, čast i pravo, ali prisile nema i ne može je biti.

Krajan pod svaku cijenu želi zadržati koliko-toliko pozitivno ozračje u reprezentaciji jer zna da se bez toga teško može napraviti dobar rezultat. I zato se samo može nadati da će se Borna držati drugog dijela “džentlmenskog dogovora” kojim je obećao da će se već od sljedeće godine u potpunosti – i za sve mečeve – staviti na raspolaganje reprezentaciji.

Treba, dakle, preživjeti Kolumbiju, po mogućnosti pobijediti i ostati u Svjetskoj skupini Davisova kupa. Kako bi se već sljedeće godine, u napokon kompletnom sastavu, opet jurnulo na vrh.

Krajan će tako u Bogotu povesti Marina Čilića (koji će opet predvoditi našu vrstu iako ni sam nije u top-izdanju), Franka Škugora, Nikolu Mektića i 26-godišnjeg Viktor Galović, koji je ove godine skrenuo pozornost na sebe s nekoliko odličnih postignuća (osvojeni challenger u Recanatiju i finale u Braunschweigu). Time je stigao do 244. mjesta na ATP listi i postao četvrti hrvatski reket (iza Čilića, Karlovića i Ćorića). Momak iz Nove Gradiške (nastanjen u talijanskom Busseru) svoje najbolje rezultate postigao je na zemlji, a upravo će se na toj podlozi igrati i u Bogoti.

– S Marinom u sastavu mi smo još uvijek favoriti u ovom meču. Vjerujem da možemo pobijediti Kolumbijce i ostati u Svjetskoj skupini – napominje Krajan koji je ovih dana okončao i trenersku suradnju s Anom Konjuh.

– Do prekida suradnje s Anom došlo je na obostranu inicijativu. Ni ona ni ja nismo bili sasvim zadovoljni pa smo zaključili da je najbolje da svatko krene svojim putem – objasnio je Krajan.

I Ana se o tome oglasila na svojoj internetskoj stranici:

– Prekidamo nakon šest mjeseci uspješne suradnje i mojeg najboljeg plasmana (20. mjesto na WTA listi – op. a.). Zahvaljujem Željku na tome, želim mu svako dobro i puno uspjeha u budućem radu – kurtoazno je objavila Ana usput obavijestivši javnost da će opet na operaciju lakta.

Dubrovčanka je imala problema s desnim laktom (onim istim koji je jednom već operirala) na posljednjih nekoliko turnira, a bol je kulminirala na US Openu. Nakon konzultacija s liječnicima i detaljnih pregleda Ana se odlučila na operativni zahvat koji bi se trebao obaviti za otprilike desetak dana u jednoj od hrvatskih bolnica.

Predviđa se da bi Konjuh s terena trebala izbivati osam do 10 tjedana, a to praktički znači da je sezona za nju završena. No dobit će dovoljno vremena da se kvalitetno pripremi za 2018., a turnirima će se vjerojatno vratiti početkom godine na australskoj turneji.

Doktori kažu da se Ana ne treba bojati, da će biti lakše nego prvi put. A prvi zahvat imala je u siječnju 2014. kada joj je bio očišćen rog koji je “grebao” hrskavicu. Pitanje trenera sad je tako u drugom planu, a nama se čini da bi za Konjuh bilo najbolje da se vrati svojem prvom treneru Kristijanu Schneideru. On je najbolje razumije...

Komentara 1

CH
cheguevara
10:02 06.09.2017.

sad ce on pomest sve redom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije