Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPORAN STATUT

Izvršni odbor Dinama se natezao četiri sata, iz Maksimira se oglasili priopćenjem

Zagreb: Dodjela stipendija Zaklade Nema predaje
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/5
27.11.2023.
u 21:51

"Na sjednici je načelno dogovoren tekst novog statuta koji će biti finaliziran do sljedeće sjednice Izvršnog odbora koja će se održati prije nadolazeće Skupštine", stoji u priopćenju Dinama.

Izvršni odbor Dinama održao je danas četverosatni sastanak. Očekivalo se da će glavna tema biti novi Statut kluba, a tu će podjele ponovno igrati važnu ulogu. Naime, Dinamo je osnovao radnu skupinu stručnjaka koji su mjesecima pripremali novi Statut i pripremili su ga. No taj najvažniji klupski dokument nije stigao na dnevni red posljednje Skupštine, predsjednik Mirko Barišić nije ga uvrstio jer se njemu i ljudima koji su uz njega nije svidio način na koji se ulazi u Skupštinu, navijači su željeli ravnopravan broj skupštinara koje bira Izvršni odbor i onih koje biraju oni, a to se Barišiću i njegovu ‘odjelu’ nije svidjelo.

Stoga je osnovana nova radna skupina za Statut koja ima nove ideje. Važnu ulogu u svemu igra Nikola Hanžel koji ima ideju da Izvršni odbora bira 40 članova Skupštine, navijači 20, a da jedno mjesto pripada predstavniku grada.

Dinamo se nakon današnjeg sastanka oglasio priopćenjem iz kojega je vidljivo da ništa nije dogovoreno i da će se u idućem razdoblju nastaviti pregovori.

"U ponedjeljak 27. studenog 2023. godine održana je treća sjednica Izvršnog odbora GNK Dinamo. Na sjednici su prodiskutirana natjecanja u SS HNL-u i UEFA Europa Konferencijskoj ligi do kraja tekuće godine te je prihvaćena projekcija financijskog plana za 2024. godinu. Izvršni odbor raspravljao je o budućim koracima i radnjama kluba u pogledu stadiona i budućeg kampa s jasno definiranim ciljevima u narednom razdoblju. Na sjednici je načelno dogovoren tekst novog statuta koji će biti finaliziran do sljedeće sjednice Izvršnog odbora koja će se održati prije nadolazeće Skupštine", stoji u priopćenju Dinama.

Podsjećamo, prije nekoliko dana navijači su došli u klub ne bi li razgovarali o svemu, pa je navodno i nakon utakmice s Osijekom obavljena nova runda razgovora. Zna se da navijači žele da Izvršni odbor bira 32 člana Skupštine, oni 28 i jednoga Grad Zagreb. Ne znamo koliko su ti razgovori dali rezultata, no vidjeli smo na utakmici s Osijekom da navijači sve više sumnjaju u iskrenost sadašnjih čelnika Dinama, pa je na sjevernoj tribini osvanuo transparent “Istječe vam vrijeme, ne testirajte naše strpljenje”.

Ozbiljno se osjeća njihovo nezadovoljstvo svime što se događa oko Statuta pa i cijelog kluba. Što i ne čudi, jer oni su pomogli da se sruši struja koja je podržavala Zdravka Mamića ili kasnije Damira Zorića koji je bio predvodnik borbe s Barišićem i njegovim pratiteljima. Pristali su i na manji broj svojih predstavnika u Izvršnom i Nadzornom odboru u odnosu na ono što su prvotno tražili, a sad se osjećaju izigranima.

 
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije