Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SP U RUKOMETU

Izbornik Horvat: S pozitivnim dojmom gledamo prema nastavku prvenstva

Hrvatska slavljem protiv Izraela zaključila turnir Croatia Cup 2023
Sasa Miljevic/PIXSELL
16.01.2023.
u 15:20

Hrvatska rukometna reprezentacija sutra od 20.30 sati igra protiv Maroka

Pobjedom protiv SAD-a, hrvatska rukometna reprezentacija praktički je osigurala prolazak u drugi krug natjecanja na Svjetskom prvenstvu koje zajednički organiziraju Švedska i Poljska i izbornik Hrvoje Horvat ističe kako on i njegovi igrači s pozitivnim dojmom gledaju prema nastavku prvenstva.

- Pobjeda bez obzira protiv koga veseli. Rastrčali smo se, zabili veliki broj golova, probali obranu 5-1 i sada s pozitivnim dojmom gledamo prema nastavku prvenstva. Obrana nije još na najboljem nivou, ali je gušća, pokretljivija. Bili smo agresivniji i to moramo tražiti - da obrana bude proaktivna, da napadamo napadače, a ne da čekamo da oni nas napadnu. Tada dolazi do lakih golova i pada teret s napadačke igre - kazao je Horvat iznoseći pritom plan za sutrašnji ogled s Marokom.

- Njihova slika prve utakmica sa SAD-om nije prava kao ni naša s Egiptom. Očekujemo agresivan Maroko, oni imaju fantastičnog golmana, vraćaju im se neki igrači. Agresivna obrana im daje daje dosta samopouzdanja, zabijaju mnogo lakih golova - nastavio je ističući kako će njegovi igrači sutra morati pokazati bolje izdanje nego protiv SAD-a.

IHF Handball World Championship - Preliminary Round - Croatia v Egypt - Husqvarna Garden, Jonkoping, Sweden - January 13, 2023 Croatia coach Hrvoje Horvat reacts Mikael Fritzon/TT News Agency via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. SWEDEN OUT. NO COMMERCIAL OR EDITORIAL SALES IN SWEDEN. Photo: TT NEWS AGENCY/REUTERS
Foto: TT NEWS AGENCY/REUTERS

Vratar Dino Slavić ističe kako u utakmici protiv Maroka on i suigrači trebaju ponoviti neke dobre stvari koje su radili u utakmici protiv SAD-a.

- Jučer je dobro funkcionirala 5-1 i 6-0 obrana i odmah sam i ja na golu bio sigurniji. Zabili smo neke lake golove iz kontre i polukontre. Maroko ima nekoliko dobrih igrača, pokušavaju zabiti što više lakih golova, na to se moramo  spremiti. Mi smo se u utakmici protiv SAD-a dobro vraćali i nadam se da ćemo nastaviti u tom ritmu - rekao je Slavić.

Lovro Mihić ističe kako je dvoboj protiv Maroka zadnja utakmica u skupini koju treba dobro odraditi prije nastavka prvenstva.

- Imamo novu utakmicu sutra, moramo se dobro pripremiti i odmoriti. Jučer smo odradili vrlo dobru utakmicu, bili smo ozbiljni u obrani, mislim da smo i u tranziciji prema naprijed i prema nazad dobro doradili posao. To je još jedna utakmica kao priprema za drugi krug i moramo odraditi posao najbolje što je moguće. Znamo kako oni igraju, imaju dublju obranu, moramo pripremiti što ćemo raditi, dogovoriti se i mislim da onda neće biti problema - zaključio je Mihić.

15.01.2023., Jonkoping, Svedska - Svjetsko rukometno prvenstvo, skupina G, Hrvatska - SAD. Lovro Mihic. Photo: Pixsell/PIXSELL
Foto: PIXSELL

Maroko je do sada upisao dva poraza - u 1. kolu su bolji od njih sa 28-27 bile SAD, a onda i Egipat sa 30-19 u 2. kolu.

Komentara 2

VR
VranaII
21:38 16.01.2023.

Do kraja turnira vise niko nas nece pobjediti.Sretno kauboji.ZHS!!

UL
ulica
22:58 16.01.2023.

ajde ti orvat svome šogoru mamiću u bosnu, za hrvatsku nisi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije