Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kvalifikacije za SP

Izbornik odlučan uoči Turske: Svaki je bod korak bliže Rusiji

Hrvatska - Turska
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/7
05.09.2017.
u 08:47

– Nije lako, ali probat ćemo se do početka utakmice odmoriti, ne treba raditi drame. Znamo da je to teška utakmica, teško gostovanje, ali želimo napraviti dobar posao – kazao je Domagoj Vida

Hrvatska nogometna reprezentacija nakon pobjede nad Kosovom u utorak u gostima igra protiv Turske (20.45 sati) gdje, ovisno o drugim rezultatima, može napraviti ogroman korak prema SP-u u Rusiji. Izbornik Ante Čačić poveo je sve igrače koje je imao u Zagrebu osim Ivana Rakitića koji ima problema s mišićem.

– Previše bismo riskirali novim naprezanjima – objasnio je Čačić.

Šavove je dobio Mario Mandžukić, no on je otputovao.

Zbog vremena i travnjaka, Fifinih odluka i problematične utakmice s Kosovom, neće biti lako s razmakom od 50 sati doći na noge posrnulim Turcima.

Vida: Turci traže iskupljenje

– Nije lako, ali probat ćemo se do početka utakmice odmoriti, ne treba raditi drame. Znamo da je to teška utakmica, teško gostovanje, ali želimo napraviti dobar posao – kazao je Domagoj Vida pred odlazak u Tursku. Zapravo, “njegovu” Tursku s obzirom na to da je već trebao prijeći u Beşiktaş, da će vjerojatno tamo brzo i završiti.

– Ja sam još uvijek igrač kijevskog Dinama, a sad me zanima samo reprezentacija. Turci su izgubili u Ukrajini, ne baš zasluženo i pokušat će se kod kuće iskupiti. Ne ide im baš u ovim kvalifikacijama, ali još su u igri i bit će teško, ali mislim da mi trebamo držati konce, da ipak i u Turskoj sve ovisi o nama.

Luka Modrić opet je bio odličan protiv Kosova, no sad je na redu još teži ispit.

– Znali smo da će protiv Kosova biti teško nakon tih prekida i neizvjesnosti hoće li se uopće igrati, no najvažnije je da smo uspjeli pobijediti i sad smo morali odmah na novu utakmicu. No nadam se da ćemo nakon današnje utakmice ostati prvi iako teren kakav je bio u Maksimiru dodatno iscrpljuje. No ne smije nam biti alibi ni maksimirski teren, odgode ni dan odmora manje. Sve to nismo mogli promijeniti i treba odigrati veliku utakmicu protiv Turske da bismo došli do pozitivnog rezultata.

Čačić: Nisu u komotnoj situaciji

– S obzirom na prekid i odgodu utakmice s Kosovom, je li uopće bilo prilike za pripremu susreta s Turskom?

– Uglavnom smo bili fokusirani na Kosovo. A Turke dobro znamo, igrali smo s njima i na prošlom Euru, vidjeli smo to i na početku kvalifikacija u Zagrebu. Bili smo bolji, ali nismo pobijedili, nadam se da će nam se to sad vratiti.

S obzirom na ostale rezultate, možda bi i remi bio dobar?

– Gledajte, mi nikad nismo ulazili u utakmice da bismo igrali na bod, idemo i sad odigrati što bolje možemo i nadati se pobjedi – zaključio je Luka.

No sva događanja Hrvatsku su ipak dovela u neravnopravan položaj u odnosu na ostale u našoj skupini.

– Istina, jer smo se trebali odmoriti uoči nove utakmice, ali moramo se suočiti s time, igra se i moramo biti bistre glave, spremni i odlučni. Siguran sam da ćemo igrati s posebnim žarom, u poticajnoj nogometnoj atmosferi i na podlozi koja odgovara našim igračima. Turska ima imperativ pobjede, igrat će drugačije nego da ima komotniju situaciju. No mi imamo kvalitetu, imamo motiv – i koliko je utakmica važna njima, važna je i nama. Svaki je bod korak bliže Rusiji – govorio je izbornik Ante Čačić.

Komentara 5

PU
paul-umpe
08:57 05.09.2017.

E moj novinaru kome se ti udvoravaš.Ako mi kažemo Bešiktaš onda ga tako napiši ili nečemo pisati Beč neho Wien.Halo ovo su joj koliko toliko Hrvatske novine ili tisak.

DR
Drmiha
13:55 05.09.2017.

ma sta remi koji remi crni ante a ako ovaj sto pise tekst ne laze vjeruj ja bi ga u avionu zamjenio . Cuj to remi, e koji si ti papan ; samo se nadam da te igraci nece slusati i da ce igrati po svom a da nekome ko vodi ovakvu ekipu nije neugodno reci da je zadovoljan sa remi onda je taj uistinu NIZASTA

Matan Špalatrin
09:47 05.09.2017.

čim on puca na bod,tu nema sreće

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije