Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BIJELI GOSTUJU U GUIMARAESU

Iz Hajduka poručuju: Nećemo se braniti, moramo dominirati kao na Poljudu

Split: Prva utakmica 3. pretkola UEFA Konferencijske lige HNK Hajduk - Vitoria SC
Miroslav Lelas/PIXSELL
10.08.2022.
u 07:00

Pobjednik će igrati protiv španjolskog Villarreala za ulazak u skupinu Konferencijske lige.

Hajdukov stoper Toni Borevković (25) rekao je kako se njegova momčad ne smije braniti u uzvratu protiv Vitorije Guimaraes pokušavajući sačuvati prednost od 3-1 iz prve utakmice 3. pretkola Konferencijske lige.

- Bit će to drugačija utakmica u odnosu na onu u Hrvatskoj. Neće biti dobro budemo li razmišljali kako se braniti već se moramo postaviti na način da mi dominiramo. Samo tako možemo ostvariti dobar rezultat - izjavio je Borevković.

U srijedu Hajduk gostuje u Guimaraesu, gradu udaljenom 50 kilometara od Porta, nakon što je prije tjedan dana slavio na Poljudu.

- Vjerujem kako će Vitorija snažnije ući u utakmicu nego je to bilo u Splitu, više će napadati. Mi ćemo, pak, nastojati igrati kao što uvijek igramo, uz dominaciju i posjed lopte - rekao je Borevković koji je ljetos stigao na posudbu u Hajduk upravo iz Vitorije.

- Dobro poznajem Vitoriju jer sam u njoj prveo godinu dana. Opasna je kada igra doma. Pred svojim sjajnim navijačima igra bolje nego u gostima pa nam neće biti lako. Svjestan sam da će nam biti teško, ali sam i uvjeren da ćemo dobro odigrati - rekao je.

04.08.2022., stadion Poljud, Split - Prva utakmica 3. pretkola UEFA Konferencijske lige HNK Hajduk - Vitoria SC. Photo: Photo: Miroslav Lelas/PIXSELL
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

Stadion u Guimaraesu prima 30.000 gledatelja. Vitoria je u nedjelju u gostima pobijedila 1-0 Chaves u prvom kolu portugalskog prvenstva dok je Hajduk imao slobodan vikend jer je odgodio prvenstvenu utakmicu s Goricom.

- Nakon pobjede u Splitu upozorio sam suigrače da ne smijemo misliti kako će nam biti lako jer nitko nije favorit na ovom stadionu. Nekoliko puta sam im ponovio da će biti teško - napomenuo je Borevković koji nije igrao u Splitu zbog sankcije uzrokovane isključenjem u jednoj ranijoj europskoj utakmici.

Vitoria je ljetos promijenila brojne igrače, smijenila trenera te postavila na klupu Morena Teixeiru (40) iz B momčadi.

Borevković kaže kako se nije bitnije promijenila ekipa crno-bijelih.

- To je i dalje ekipa koja želi imati loptu u svom posjedu te dominirati igrom. Skoro sa svima njima sam radio i igrao gotovo protiv svih pa znam da su kvalitetni - zaključio je Borevković.

>> Pogledajte jednu od asistencija Livaje na Torcida kupu

Komentara 1

ZA
zagi101
10:45 10.08.2022.

hahahahahaha al me nasmijaše uvijek ovi s Poljuda svojim nebulozama

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije