Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

najstandardniji igrač Dinama

Pinto: Došao sam zbog Lige prvaka i želim je igrati, a navijao sam za Hrvatsku

03.03.2015.,  Zagreb, stadion Maksimir - Hrvatski nogometni kup, cetvrtfinale, druga utakmica, GNK Dinamo -  NK Istra 1961. Ivo Pinto. Photo: Igor Kralj/PIXSELL
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
03.04.2015.
u 21:05

Suparništvo s Hajdukom je povijesno, ali otkako sam ovdje, Rijeka je glavni konkurent

Igrački kadar u Dinamu često se mijenja, možda i previše da bi se momčad standardizirala. U plavoj svlačionici stanuje mnogo stranaca, ali oni se u pravilu ne zadržavaju baš dugo. Najdugovječniji je Said Husejinović koji je stigao u siječnju 2013. A onda slijedi trojac Pinto, Soudani i Fernandes koji je došao u ljeto 2013. godine pa su u momčadi starosjedioci.

Nije baš osveta, ali...

Ivo Pinto došao je iz rumunjskog Cluja i postao najstandardniji igrač, dosad nije imao konkurenta za svoju poziciju, sad je stigao Rumunj Matel, ali on krpa rupe na lijevom beku, tako da Pinto i dalje igra non-stop.

U Dinamu su pak malo smanjili ritam. Prošlog tjedna ionako više od pola kadra nije treniralo.

– Istina je da nas je bilo malo, ali za Dinamo je dobro što ima toliko reprezentativaca. A mi koji smo ostali radili smo dobro, bilo je zanimljivo jer su i treninzi bili drukčiji s obzirom na to da nas je bilo samo desetak – veli Pinto koji drži da ih to neće poremetiti za susrete s Rijekom. Prvenstvo je ionako gotovo, hoćete li se koncentirati na kup?

– Nije prvenstvo gotovo dok matematički ne bude gotovo. Istina je da je skoro gotovo, a kup želimo uzeti jer smo prošle sezone ostali bez njega, baš od Rijeke.

Vrijeme je za osvetu?

– Ne bih upotrijebio tu riječ, ali sportski se može i tako reći. No želimo kup za sebe, za svoj ponos.

Volite li igrati na Kantridi?

– Jako, zato što je odlična atmosfera. Otkako sam došao u Dinamo, Rijeka nam je najveći suparnik. OK, suparništvo s Hajdukom je povijesno, ali sad nam je Rijeka najveći konkurent. Dobra su momčad, kvalitetna, a pred svojom publikom igraju kao ratnici. Doduše, izgubili su najboljeg strijelca, ali Rijeka nije samo Kramarić.

Kakvi su vaš planovi?

– Vezani su uz Dinamo, imam ugovor, sretan sam i jedino što želim jest da napravimo ono što nismo uspjeli otkako sam tu, igrati Ligu prvaka.

Što je s vašim Portugalom, izgubio je od Zelenortskih Otoka u prijateljskoj utakmici?

– Zelenortski Otoci su dobri, no ne kao Portugal koji je ipak igrao sa sedam novih igrača.

Jednom ste bili pozvani u reprezentaciju.

U kontaktu s izbornikom

– Da, kad je došao Fernando Santos, bio sam pozvan. Nadam se da ću biti tamo, to je moj san i moj cilj. Čuo sam se s izbornikom, zvao me kad me nije pozvao za prvu sljedeću akciju, rekao mi je da je zadovoljan mnome i da nastavim dobro raditi.

Jeste li gledali Hrvatsku s Norveškom?

– Naravno, i navijao za Hrvatsku koja je bila jako dobra. Kad je Norveška zabila za 3:1, a Hrvatska imala igrača manje, mislio sam da se nešto može zakomplicirati, ali i tu je Hrvatska pokazala snagu i zabila dva gola.

>>'Protiv Rijeke igrat će najjači sastav, a iznenađenja neće biti'

>>Mamićeve metode postaju sportski problem

Komentara 7

Avatar Titanov sin
Titanov sin
21:49 03.04.2015.

Igračina , najbolji na svojoj poziciji u HNL-u , šteta što se premalo koristi u fazi napada , igra se sa tri špice time se njemu prostor zatvara .

CA
++canajisraM
22:06 03.04.2015.

Dobar igrac ali cesto izvisi u napadu. U zalaganju je medju najboljima.

DU
Deleted user
08:50 04.04.2015.

ivo već ima naše ime, neka stavi "ić" na kraju prezimena i on je naše gore list !! kovač reagiraj ;)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije