Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OI u Barceloni

Ivković: Da nije bilo rata, Jugoslavija bi bez Hrvata pobijedila Dream team!

Dražen Petrović
Foto: Telka.hr
06.10.2016.
u 09:52

Hrvatski košarkaši rado će se sjećati Olimpijskih igara u Barceloni 1992. godine jer su tada osvojili srebrnu medalju, a u finalu su igrali protiv neponovljivog Dream teama. Iako su naši u jednom trenutku imali i vodstvo (25:23), Amerikanci su na kraju prilično lako došli do pobjede i slavili 117:85.

Iako su tako poraženi u zadnjoj utakmici turnira, naši mogu biti ponosni na to kakav su sjajan turnir odigrali, a tom Dream teamu predvođenom Jordanom, Barkleyjem, Birdom, Johnsonom, Maloneom i ostalim zvijezdama nitko se nije mogao suprotstaviti. Tako razmišljaju gotovo svi, ali ne i Dušan Ivković koji je uvjeren da bi Jugoslavija (Srbija) mogla pobijediti SAD da nije bila pod sankcijama.

– Da nije bilo rata i da nismo bili suspendirani, uvjeren sam da bismo svladali Dream team. Dok su drugi gledali samo kako bi se fotografirali s Jordanom i ostalim Amerikancima, mi bismo naporno trenirali. Zaista vjerujem da bi Jugoslavija i bez Slovenaca i Hrvata uspjela pobijediti SAD – rekao je Ivković na grčkoj televiziji.

Osvrnuo se i na Dražena Petrovića o kojem je imao riječi hvale.

– Bio je veliki radnik. Ako bi trening počinjao u 8 sati, on bi došao već u 7.30 kako bi radio i učio. Je li mi on omiljeni igrač? Ne bih nikoga izdvajao, ne mogu odabrati samo jednog igrača jer su to sve moja djeca – zaključio je Ivković.

Komentara 74

MA
marsovac
09:56 06.10.2016.

tkoga to interesira, prestanite nas maltretirati sa yugo nostalgikom.

CU
cungalunga
09:59 06.10.2016.

Opet mitomanija

PA
Paket
10:06 06.10.2016.

Oni su uvijek jaki kad je sve već prošlo. Onda idu priče mi bi ovo, mi bi ono. A da su igrali u finalu izgubili bi 30 razlike. Tako su i sad tvrdili da će u finalu pobijedit SAD pa mi je bilo neugodno čak i njih gledat da u jednom trenutku gube 50 razlike

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije