Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLALOM U SCHLADMINGU

Ivici glasni zvižduci, 
4. mjesto i 50 bodova

Ivica Kostelić (1)
Reuters
24.01.2012.
u 17:35

Nakon prve vožnje Ivica je bio šesti, na kraju je ostao tek stotinku udaljen od pobjedničkog postolja.

Nakon što je Ivici Kosteliću objasnio kako i zašto tako često hakla kolac, Marcel Hirscher se dvaput silovito i precizno spustio niz padinu ponad Schladminga i pred 45.000 svojih navijača osvojio ovaj popularni noćni slalom. Nakon ispadanja u Flachauu i Kitzbühelu, Hirscher je tek iz trećeg pokušaja uspio slaviti pred svojom publikom. Pobijedio je ispred Talijana Grossa i sunarodnjaka Matta koji je za jednu stotinku bio brži od Ivice Kostelića.

Stotinka odnijela 10 bodova

Uz zvižduke domaće publike do kojih je došlo zbog tituliranja Hirschera lažljivcem i nesportašem, Ivica Kostelić je nakon prve vožnje bio šesti. Zaostajao je 1.18 sekundi iza Hirschera. U drugom laufu imao je oprezniji početak, valjda i zbog negodovanja gledateljstva, no potom je ulovio dobar ritam pa je na najstrmijem dijelu staze uspio ubrzati i osvojiti novih 50 slalomskih bodova.

- Stotinka razmaka odnijela je deset bodova. Da nismo tako "u banani" ove sezone u brzim disciplinama, ne bih se bunio. Ali, mogu biti zadovoljan. Prva staza je bila čisti "Mickey Mouse" plus ovaj poligon. U drugoj vožnji je bilo dobro. Bilo je izrovano pa se trebalo znati skijati iako staza nije bila preteško postavljena. U svakom slučaju, u toj sam vožnji ostvario što sam želio, taktički sam je dobro odradio.

Propušta spust u Garmischu

A zvižduci? Je li ih čuo i jesu li ga smetali?

- Čuo sam ih dok sam vozio. Ali to sam očekivao i na to sam se pripremio. Nije to bilo ništa posebno.

Ivica u Schladmingu nikad nije pobijedio. Dvaput je bio treći (2002. i 2009.), a ovo je drugi put da je četvrti (2002. i 2011.). Inače, u svih osam ovosezonskih slaloma Ivica nikad nije osvojio manje od 45 bodova. Šest puta je bio na postolju (tri puta pobjednik) te po jednom četvrti i peti. Zbog svega toga zadovoljan je bio i direktor skijaške reprezentacije Vedran Pavlek:

- Za razliku od Flachaua, ovaj puta stotinke nisu plesale nama u korist. Ivica je u drugoj vožnji vozio bolje, pogotovo u donjem dijelu gdje je možda bio i najbrži. Uz stazu je bilo zvižduka, i pokoja bačena gruda u njegovu pravcu, no nije mi se žalio.

Pavlek nam je predočio Ivičin program do kraja ovog tjedna:

- Ivica će dva dana trenirati u Innekremsu, a u Garmischu će propustiti spust i tek će u nedjelju voziti superveleslalom.

Slalom Schladming:

1. Hirscher (Austrija) 1:43.01

2.Gross (Italija) +0.22

3. Matt (Austrija) +0.29

4. Kostelić (Hrvatska) +0.30

5. Yuasa (Japan) +0.50

Slalomski poredak:

1. Kostelić (Hrvatska) 595

2. Hirscher (Austrija) 460

3. Deville (Italija) 370

4. Myhrer (Švedska) 364

5. Matt (Austrija) 282

 Ukupni poredak:

1. Kostelić (Hrvatska) 905

2. Hirscher (Austrija) 825

3. Feuz (Švicarska)) 665

4. Ligety (SAD) 578

5. Svindal (Norveška) 534

Ključne riječi

Komentara 20

Avatar bat 555
bat 555
19:18 24.01.2012.

Ivica se korektno isprićao, a Austrijska publika se neka ugleda na publiku sa Sljemena gdi se svima skandira i plješće bez obzira od kud su.

Avatar bat 555
bat 555
19:21 24.01.2012.

Janez ajd malo uživaj u rukometu.

OB
-obrisani-
18:59 24.01.2012.

Naprijed Ivek,nek oni zvizde ali nek zvizde svojim postenjacima.. Hirscher-u i Neureuter-u... . >:-)) vidis da kaljuze (prljavstine ) ima i u snijeznom sportu , nema je samo u nogometu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije