Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATSKA U FINALU

Ivica Tucak: Ovi momci ginu za svoju domovinu, idemo uzeti to zlato

Europsko prvenstvo u vaterpolu za muškarce, polufinale, Hrvatska - Italija
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/7
08.09.2022.
u 21:57

- Čestitke mojim igračima, kolegama i cijelom savezu. Ovo je za mene, u ovakvim okolnostima i s ovako izmijenjenom reprezentacijom, jedan od najdražih uspjeha u životu. No, sada moramo uzeti zlato.

Hrvatska vaterpolska reprezentacija plasirala se u finale Europskog prvenstva u Splitu nakon što je u punoj Spaladium Areni svladala Italiju s 11:10.

- Čestitke mojim igračima, kolegama i cijelom savezu. Ovo je za mene, u ovakvim okolnostima i s ovako izmijenjenom reprezentacijom, jedan od najdražih uspjeha u životu. No, sada moramo uzeti zlato. Stvorili smo predivnu reprezentaciju, momke koji ginu za svoju reprezentaciju i svoju državu - rekao je hrvatski izbornik Ivica Tucak te dodao:

- Očekivali smo ovoliki broj isključenja, ali znali smo se muški othrvati. Nošeni ovom predivnom atmosferom bilo je nemoguće da pokleknemo. Ovi igrači vole igrati za svoju domovinu.

U finalu u subotu čeka nas Mađarska.

- Težak meč, Mađarska je promijenila reprezentaciju, ali je kvalitetna. No, ovo je prilika koju ne smijemo propustiti.

Jedan od junaka bio je vratar Marko Bijač.

- Večer za povijest, napravili smo veliki rezultat. Hvala Splitu, uživamo u svakom trenutku. Bila je teška utakmica, ali smo dočekali finale - rekao je Bijač koji nije želio govoriti o svom nastupu:

- Ne bih htio nikoga isticati, idemo svi zajedno od prvog dana. Učinit ćemo sve da osvojimo zlato.

Utakmicu je prokomentirao i kapetan Ivan Krapić.

- Hvala splitskoj publici na fantastičnoj podršci. Sada se okrećemo finalu, nećemo dopustiti da se zadovoljimo drugim mjestom. Ovo je naša kuća, naš bazen i napravit ćemo sve za zlato.

Komentara 1

JA
Jania
10:58 09.09.2022.

Samo naprijed! Dajte sve od sebe pa kako bude. ili sa štitom ili na štitu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije