Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SCHLADMING Ivica Kostelić sjajno nastavio sezonu i noćnom slalomu

Ivica: Janičine sam savjete upio kao spužva

27.01.2009.
u 18:53

Janica se javila na voki-toki, vjerojatno u najbolje vrijeme. Ivica je stajao na startu druge vožnje noćnog slaloma u Schladmingu, a Raich i Grange su netom prije toga izletjeli sa staze. Naš je skijaš u glavi ponovo počeo kombinirati. Nudila mu se velika prilika za povećanje vodstva u ukupnom poretku. Naravno, samo stigne li na cilj.

Dim izletio, 60.000 ljudi
- Dvojio sam što napraviti, no sjetio sam se Kitzbühela i sramotne vožnje. Nisam želio to ponoviti. Janica mi je samo rekla: Donߣt worry, be happy” - priznao je Ivica, koji je s drugim vremenom druge vožnje (peti nakon prve), osvojio treće mjesto i šesto postolje ove sezone.

- Poslije Kitzbühela Janica mi je dala nekoliko ohrabrujućih savjeta koje sam upio kao spužva. Ona je inteligentna skijašica koji zna kako vozim i svaka njezina riječ ponekad znači više nego što vam bilo koji trener može savjetovati - zahvalan je sestri Kostelić.

Našem najboljem skijašu nije smetala ni loša vidljivost koju je prouzročila velika količina snijega koji je stalno padao.

- Ma, ja volim snijeg i teške uvjete, pa u takvim uvjetima često i treniram i to mi samo može biti prednost - uz osmijeh rekao je Ivica, koji se na pobjedničkom postolju sjetio da se u Schladmingu 2004. teško ozlijedio.

- Tada je također padao snijeg, polagano mi prekrivši lice dok sam ležao u bolničkim sanjkama.

U Schladmingu je pred rekordnih 60 tisuća gledatelja slavio Austrijanac Reinfried Herbst, ispred svoga sunarodnjaka Manfreda Prangera, a nastupio je i Natko Zrnčić Dim, no izletio je sa staze nakon samo nekoliko vrata.

S novih 60 bodova Ivica je u ukupnom poretku Raichu odmakao na 75 bodova prednosti.

Utrka i u slalomu
- Možda je to bila i jedna od odlučujućih utrka za Svjetski kup. Ali, iako je 75 bodova lijepa prednost, trebam ostati koncentriran, još je dosta utrka do kraja - istaknuo je Ivica. Njegov otac Ante pokušao je upozoriti da osim velikoga Globusa ima još “sitnica” za osvajanje.

- Pazite, i slalomski Globus je zanimljiv. Sada smo blizu Grangeu - rekao je Gips.

Ivica se u poretku slaloma Grangeu primaknuo na samo 28 bodova, a do kraja sezone su još tri utrke.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije