Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slalomski obračun

Ivica: Hirscher možda pusti slalomski Globus, nije mu važan...

'Lindsey Vonn from the US (R) and Croatian Ivica Kostelic pose with their trophy at the Alpine ski World Cup finals on March 17, 2012 in Schladming. Vonn won the womens\' super combined trophy and Kos
'FABRICE COFFRINI'
17.03.2012.
u 18:00

Naš skijaš i još uvijek aktualni pobjednik Svjetskog kupa brani 50 bodova prednosti u slalomu pred Austrijancem.

Grand finale ostao je za sam kraj. Novi vlasnik velikoga Kristalnog globusa na starog, mladi lav na prekaljenog skijaša; onaj pun snage na pokrpanog i ozlijeđenog, jedan je jučer osvojio svoj prvi globus, drugi je to učinio prije deset godina... Marcel Hirscher protiv Ivice Kostelića za naslov najboljeg slalomaša svijeta! Na austrijskom terenu, nedjelja, 9 sati. Posljednja utrka sezone.

Jedini su upoznali stazu...

Njih su se dvojica prije konačnog obračuna srela na dodjeli malih globusa. Hirscher je primio veleslalomski, a Ivica svoj peti (četvrti mali, drugi u kombinacijama), zbog kojeg se u Sočiju i ozlijedio...

– Taj sam globus i te kako zaradio. Imao sam cijelu sezonu dostojnu konkurenciju u kombinaciji, borio sam se s Beatom Feuzom do samog kraja. Pa taj Soči... Sve to daje dodatnu vrijednost ovoj nagradi.

Majka Marica, sestra Janica i tata Ante zajedno su u cilju gledali četvrtog člana obitelji na tronu, ali zapljeskali su glasno i Marcelu Hirscheru, hitu ove sezone!

– Pobjedom u veleslalomu Hirscher je osigurao veliki globus, i zaslužio ga je. Austrijanci su doživjeli delirij, imali su prvu trojicu na utrci! Prednost im je bila što su jedini trenirali na ovoj stazi na kojoj se nikad nije vozio veleslalom, ali ostalo su učinili sami – dodao je Ivica, koji je iz hotelske sobe gledao svog nasljednika.

Lindsey srušila Janicu

– Znao sam da moram pobijediti u ovoj utrci, i onda me uhvatila panika, no pravio sam se da je običan dan, da sam na treningu. Samo sam pratio, crvena vrata, plava vrata... Kad sam ušao u cilj, eksplodirao sam od sreće! Da nisam globus primio u ruku, ne bih vjerovao da sam ga osvojio – veli Hirscher, peti Austrijanac s titulom najboljeg skijaša sezone.

Marcel je u naletu, ali naš junak u slalomu ima 50 bodova prednosti. Ako Ivica bude na postolju, obranit će naslov neovisno o Hirscherovu uspjehu. Završi li slalom Zagrepčanin između 4. i 7. mjesta, Hirscher ne smije pobijediti...

– Kod mene kalkulacija nema, ići ću maksimalno! Naravno, koliko u ovom stanju to mogu. Najviše ovisi o meni, ali tako bih rado još jednom na dodjelu globusa...

Hirscher obećaje:

– Stisnut ću gas do kraja! Ako padnem, gledat ću rasplet sa tribine, pljeskati Kosteliću. Ja sam svoje ionako obavio...

Amerikanka Lindsey Vonn dobila je gromoglasan pljesak pa i od Janice Kostelić, iako je bila tek osma u slalomu! Naime, Vonn je tim rezultatom stigla do 1980 bodova u sezoni, čime je prestigla Janičin rekord iz 2006. godine (1970 bodova). Ako se na današnjem veleslalomu Amerikanka plasira do 12. mjesta, značit će to da je prestigla i apsolutni rekord Hermanna Maiera s okruglih 2000 bodova.

U Schladmingu se od skijanja oprostio i Didier Cuche, koji se na starim skijama, u stilu 50-tih godina, spustio u cilj. Zavrtio je, prema svom običaju, desnu skiju, a onda došao do Ante Kostelića i stisnuo mu ruku. Za oproštaj...

Komentara 2

RA
rab555
20:16 17.03.2012.

ajmo ivica, puno srece i uspijeha za sutrasnju utrku pokazi tom balavom klincu ko je gazda

VL
vladek
07:46 18.03.2012.

Ivica,osveti Medveščak

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije