Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IVICA KOSTELIĆ Vodeći svjetski skijaš putuje u Kvitfjell

Ivica: Borit ću se do samog kraja!

02.03.2009.
u 20:48

Nakon velike dvojbe - nastupiti u Kvitfjellu ili ne - Ante i Ivica Kostelić odlučili su ipak krenuti put Norveške. Ondje ih idući vikend čekaju dva spusta i superveleslalom.

Danas s leđima bolje
- U Kvitfjellu sam samo jednom osvojio bodove, bio sam 29. Spust je grbav. Prošle godine sam nakon Kvitfjella morao ići na injekcije za koljena. Nadam se manjim skokovima, bili su rekordni. Glavni skok, Russi, bio je dug 80 metara, što nije dobro za leđa. Bit će mi teško ondje zadržati vodstvo - rekao je Ivica.

U nedjelju je Ante ustvrdio da će im indikator biti to kako će se Ivica osjećati u ponedjeljak ujutro. Našalio se da će se možda konzultirati i s vračarom.

- Digne li se Ivica ukočen, nećemo putovati u Kvitfjell. S takvim leđima se na spustu možete ubiti. Možete sve izgubiti. Ne vidim zašto bismo toliko riskirali. Bude li u Areu zdrav, i bez Kvitfjella može puno napraviti. On i veleslalom vozi dobro, i ovako kada je bolestan, a kamoli kada je zdrav. Pa i superveleslalom.

Srećom, u ponedjeljak ujutro Ivičina su leđa bila u takvom stanju da se nije puno niti raspravljalo ići ili ne u Kvitfjell. S njim će na put i fizioterapeut Zoran Pršo s terapeutskim stolom, a Ivica poručuje da će se boriti do kraja.

Liječnik samo na papiru
- Idemo dalje po programu, a to znači da će Ivica voziti sve preostale utrke. Ako mu se stanje pogorša, plan ćemo mijenjati u hodu - prenosi direktor reprezentacije Vedran Pavlek.

Do kraja sezone ostalo je još sedam utrka, a peti u ukupnom poretku Didier Cuche ima najviše utrka (šest) u kojima bi mogao osvojiti puno bodova.

- Cuche nije sam. Tu su i spustaški specijalisti poput Walchoffera i Defaga koji će ta dva spusta voziti na glavu. Tu je i Svindal, a vraća se i Bode Miller. Odgovaralo bi nam da Miller pobjeđuje jer nas on bodovno više ne može stići - kazao je Ante Kostelić.

Gips žali što hrvatska reprezentacija nema liječnika profesionalca, jer Ivici je sada upravo to najpotrebnije:

- Amerikanci ih imaju 150 pod ugovorom, a mi liječnika imamo samo na papiru. Teško je nemate li profesionalca, jer nitko ne može napustiti svoj posao.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije