Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Muke po Ivici

Ivica: Baš sam rijedak slučaj

\'05.03.2011., Kranjska Gora - Natjecanje svjetskog skijaskog kupa 50. pokal Vitranc. Ivica Kostelic nakon druge voznje veleslaloma. Photo: Slavko Midzor/PIXSELL\'
Slavko Midzor/PIXSELL
19.04.2011.
u 18:33

Najbolji skijaš svijeta u Baselu na posljednjim pregledima prije operacije desnog koljena, koje mu liječnici otvaraju osmi put u 12 godina.

Eduardu je stradala fibula, Ivica Kostelić će u četvrtak pod nož zbog - fabele. Samoglasnik ovaj ili onaj, nije važno, dečki trpe bolove, potrebna je operacija. Ivica posljednjih 12 godina pod nož gura svoje desno koljeno češće nego što njegovi vršnjaci odlaze liječniku opće prakse zbog prehlade. Srećom, nema baš takvih problema kao prije tri godine Dudu, pred njim je još jedan rutinski zahvat, uklanjanje koštane izrasline u desnom koljenu. Na programu baselske klinike Bruderholz zapisan je u četvrtak, danas još prolazi detaljne preglede.

Ne boli ga ni kad trči

– To jednostavno moram napraviti. Nije strašno, ne boli me dok hodam, čak ni kad trčim, već samo pri skijanju, zato smo i prekinuli trening na ledenjaku Mölltaleru – kaže Kostelić.

Koljeno mu je popustilo, ne može ga pritisnuti svom snagom i nije mogao birati.

– Iako mi je to već deveta operacija koljena, s takvom ozljedom nemam iskustva. Povećana fabela je rijetkost, a čini se da sam i ja rijedak slučaj – smijući se kaže Ivica koji snijeg neće vidjeti do prvih dana svibnja.

Zanimljivo, za problem su znali i prije nego što su za vikend otišli na prvo pravo skijanje nakon završnice Svjetskog kupa u Lenzerheideu, ali kako je Ivicu koljeno počelo boljeti, morali su spakirati stvari.

– Bila je moguće da to napravimo ili u lipnju ili sada, no boljelo ga je. Očekujemo da se na snijeg vrati za dva tjedna – javio je Ivičin otac i trener Ante Kostelić.

Nije Gipsu drago što moraju pauzirati upravo sada, na početku, kada su pripreme za novu sezonu u kojoj će se (potpuno zdravim) rukama i nogama morati boriti kako bi obranio brojne trofeje koje je osvojio ove godine.

Kost naglo narasla

U doba kada je marljivo osvajao Kristalne globuse osjećao je tek sitnu bol, a kada je stao i odmorio se, bol je počela naglo rasti.

– Radi se o kosti koju neki imaju, drugi ne. Raste na različitim mjestima, a kod Ivice se pojavila baš u području koljena. Još se ne zna točno na kojoj je strani, je li unutar ili izvan njega, a to će utvrditi liječnici u Baselu i potom se odlučiti kako će izgledati operacija. Kost je prilično velika, otprilike 1x2 centimetra, ali svaki je organizam individualan, posebno Ivičin – objašnjava dr. Nataša Desnica, zadužena za brigu o hrvatskim skijašima.

Prvi skijaš svijeta ujutro će spakirati stvari i odjuriti u Basel, gdje ga čekaju poznata lica, prof. Niklaus Friedrich i dr. Werner Müller, stručnjak koji je 1999. godine koljeno operirao Janici. U sigurnim je rukama...

Ključne riječi

Komentara 3

OB
-obrisani-
07:00 20.04.2011.

Ivica: Baš sam rijedak slučaj da dolazim sa strane Balkanskih i \"Udruženih\" ali me ipak Europski cijene i poštuju..

Avatar Aahz
Aahz
11:16 20.04.2011.

Kae Kekec? Kaj ove godine smučke nisu bile podmazane?

RA
Rak
11:46 20.04.2011.

Želim ivici sve najbolje, poseban je sportaš i čovjek, opet će biti najboli na svijetu, ali neka malo misli i na svoje zdravlje...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije