Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POVRATAK U PHILADELPHIJU

Iverson u suzama na predstavljanju u 76ersima

Allen Iverson
Reuters
04.12.2009.
u 09:37

Allen Iverson se vratio u 76erse! Dok je momčad Philadelphije na zapadnoj turneji NBA lige, njihov legendarni strijelac se vratio i bio predstavljen na konferenciji za novinare.

Uoči sezone 1996./97. Philadelphia je na NBA draftu uzela Iverson kao prvi izbor i otad, pa u idućih jedanaest godina, Iverson je bio predvodnik i "veliki gazda" te momčadi.

Na njegovim krilima su 2001. godine igrali NBA finale (poraz od Lakersa), a u tom dresu je četiri puta bio najbolji strijelac lige. Isto tako, u Philadelphiji je popločio put do trećeg mjesta na vječnoj ljestvici strijelaca svih vremena među aktivnim košarkašima. Više od njega su postigli Shaquille O'Neal i Kobe Bryant.

- Neću ovlasti, neću protekcije niti hvaljenje, želim samo igrati košarku. Želim biti samo jedan od igrača u Philadelphiji - rekao je popularni "Answer" koji je oduvijek bio veliki gazda u svlačionici ove momčadi, a na parketu je imao apsolutno sve ovlasti. Bez obzira na suigrače i bez obzira na trenere.

Američki novinari su, zanimljivo, zabilježili da je Iverson točno 20 puta tijekom konferencije rekao "trening", makar je igrajući za Denver i Detroit zadnjih sezona uporno izbjegavao treninge i ponašao se kao zvijezda koja je u silaznoj putanji svoje karijere.

- Ne mogu opisati sreću što sam ponovno u Philadelphiji. Ovdje sam i ovdje želim završiti jednog dana karijeru - kroz suze je rekao deseterostruki sudionik All Stars utakmice.

Philadelphia je s omjerom 5-14 trenutačno tek na 13. mjestu Istočne konferencije. Bolji su samo od New Yorka i New Jerseyja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije