Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZEKO NAVIJA ZA BRITANCE

Ivanišević: Murray će osvajati Grand Slamove

Goran Ivanišević
Reuters
26.11.2009.
u 13:21

Goran Ivanišević, najbolji hrvatski tenisač svih vremena, gostovao je na Sky Sports Newsu, gdje je govorio najviše o Andyju Murrayu, ali i drugim teniskim temama.

Engleski mediji uvijek su voljeli Ivaniševića i cijenili njegovo mišljenje, pa je tako i prije nekoliko dana bivši splitski tenisač govorio o Andyju Murrayu. Ivanišević je spomenuo da navija za njega tijekom ATP finala i da je dotični jedan od favorita za osvajanje nekadašnjeg Masters Cupa, odnosno turnira osmorice najboljih tenisača, koji se ove godine premijerno igra u londonskoj O2 Areni.

- Iako ga je u skupini porazio Federer, po mojem mišljenju Murray i dalje može u polufinale i ne samo to. On može biti pobjednik, ima kvalitetu za to. Gledao sam meč protiv Federera i jedna stvar je normalna, nije čudno izgubiti od Federera, čovjek je ipak najbolji na svijetu. No, Murray je prelagano servirao drugi servis i od drugog seta je Federer jako napadao taj njegov udarac - rekao je Ivanišević i nastavio:

- Murray će ući u polufinale, a onda je sve moguće. Njegova igra je na jako visokoj razini. Uostalom, govorio sam da je tek pitanje dana kada će osvajati Grand Slam naslove. Dobro, možda nije favorit u Roland Garrosu, ali na sva tri preostala može trijumfirati. I hoće. Bilo bi jako lijepo da proslavi pobjedu u Wimbledonu. Volio bih da se to ostvari zbog njega, ali i zbog svih Britanaca - bile su Ivaniševićeve riječi, a potom se osvrnuo na vječno pitanje.

Sampras ili Federer?

- Najbolje od Samprasa i najbolje od Federera? Huh, ne znam tko bi dobio taj meč. Federer je definitivno konstantniji i duže drži jaki ritam osvajanja naslova i pobjeda. No, Sampras je u jednom meču možda mogao više. No, rekao bih kako mi je žao što Federera mnogi ne napadaju. Samprasa sam, primjerice, ja napadao u igri, stiskao ga, nisam mu pustio igru. Federera, pak, rijetki tako stišću.

Na kraju je Ivanišević zaključio:

- Tenis sa svakom idućom godinom postaje sve teži, fizički sport. Mnogi tenisači igraju vrlo često, ozljede su logične i nije to lako pratiti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije